Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı ile görüştü


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan’a indi. Cidde’de Erdoğan’ı Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı Kraliyet Terminali'nde suudi devlet yetkilileri karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile baş başa ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Erdoğan’a Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, , Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik ediyor.

Üç Körfez ülkesini kapsayan ziyaretinin ilk durağı Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ile bir araya geldi.

Kraliyet özel konutunda gerçekleşen baş başa görüşmenin ardından Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz tarafından onuruna verilen resmî öğle yemeğine iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemekten sonra gerçekleştirilen heyetler arası görüşmeye katıldı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)