O karedeki isim Semih Özakça değilmiş

Hükümete yakın isimler sosyal medyada, KHK’yla ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan Semih Özakça’nın “DHKP-C kampında” çekildiği iddiasıyla bir fotoğraf paylaştı. Ancak fotoğraftaki kişinin Özakça olmadığı ortaya çıktı.

Hükümete yakın isimler sosyal medyada, KHK’yla ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan Semih Özakça’nın “DHKP-C kampında” çekildiği iddiasıyla bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafın 2012 yılında Suriye’deki DHKP-C kampında çekildiği iddia edildi.

teyit.org'dan Mehmet Atakan Foça'nın haberine göre; ancak karşılaştırılan fotoğraflarda yer alan kişinin Semih Özakça olduğu iddiası doğru değil. Karşılaştırmalı fotoğrafta yer alan fotoğraflarda Semih Özakça’nın ve üst fotoğrafta Özakça olduğu iddia edilen kişinin burunlarının montajlandığını orijinal fotoğraflarla kıyaslayarak görmek mümkün.



İŞTE O İSİM

Fotoğrafta işaretlenen kişi Özakça değil, 7 Kasım 2016’da Tunceli’nin Ced Vadisi’nde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyonuyla öldürülen 10 DHKP-C’liden biri, Kenan Günyel. Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) yetkililere dayandırdığı ve öldürülen DHKP-C’liler arasında Kenan Günyel’in isminin de görüldüğü haberin, DHKP-C’ye yakın kaynaklar tarafından da doğrulandığı görülebilir. 

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)