#Adalet Mülkün Temelidir kuru bir söz olarak kalmasın


Türk Eğitim-Sen’in, haksız yere görevden alınan okul yöneticileri ile ilgili mücadelesi yıllardır her platformda sürmektedir. Yargı kararlarına rağmen görevlerine döndürülmeyen okul yöneticilerinin durumu şu anda eğitimin kanayan bir yarasıdır.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da son olarak, okul müdürü olarak görev yaparken ilgili yönetmelik doğrultusunda yapılan değerlendirmede başarısız sayılarak görev süreleri uzatılmayan okul müdürlerinin, bu işleme karşı açtıkları davalarda iptal kararı verilmesine rağmen, idarenin yargı kararlarını uygulamamasını TBMM Dilekçe Komisyonu’na bir dilekçe ile bildirmişti.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı’ndan sendikamıza cevap geldi. Buna göre; dilekçe hakkında başka bir işlem yapılamayacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan İsmail Koncuk şunları kaydetti: “Yönetici atamada haksızlıkların çözümü için denemediğimiz yol kalmadı. En son TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU BAŞKANLIĞI’ndan gelen cevap da aşağıdadır. ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR kuru bir söz olarak kalmasın diyeceğim ama bu söz durumu anlatmak bir yana, hatıralarda kalan, ‘lüks bir söz’ artık.

Sendika olarak bu cevap elbette bizi mutlu etmemiştir. Türkiye’de yargı kararlarının hiçe sayılması, okul yöneticilerini feryatlarının görmezden gelinmesi, ehil, bilgili, tecrübeli kadrolarla okulları yönetmek yerine, yandaşlık anlayışının esas alınmasının, torpilin egemen olmasının, hiçbir objektifliği olmayan mülakat yöntemi ile okullara yönetici ataması yapılmasının kabul görmesi mümkün değildir. Bu; hukuku adeta yerle bir etmek, ayaklar altına almak demektir.

Eğitimin ana problemlerinin çözülmemesi bizi bu konuları her merciye taşımaya zorunlu tutmaktadır. Sendika olarak haksızlıklar ortadan kaldırılana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.”

TBMM Dilekçe Komisyonunun Cevabi Yazısı İçin Tıklayınız.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)