Akın Öztürk, 'damadın darbeci mi?' sorusuna bakın ne yanıt verdi


FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada, darbe girişimin askeri kanadının 1 numarası olan sanık Akın Öztürk savunmasının ardından soruları yanıtladı. Mahkemenin “Damadın FETÖ’cü mü sorusuna "Efendim yargılama devam ediyor. Şimdi olduğunu söylersem 'babası onu ihbar etti' derler" ifadesini kullandı. Mahkeme Başkanı Giray'ın, "Hakan Karakuş darbeye teşebbüs faaliyeti olduğunu biliyor ve buna rağmen sizi oraya çağırıyorsa, buna ne diyorsunuz?" sorusuna ise Öztürk, "Hakan Karakuş bana telefonda 'Buyrun gelin, darbe yapıyoruz' mu diyecekti?" cevabını verdi. Akın Öztürk, Cuma günü gerçekleştirilen sorgusunda 15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ tarafından gerçekleştirildiğini itiraf etmişti.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki duruşma salonunda görülen davanın beşinci celsesinde Akın Öztürk'ün çapraz sorgusuna devam edildi. Öztürk, çapraz sorgusunda, iddianamede yer alan Akıncı Üssü'nün koridorlarındaki güvenlik kamerası görüntülerinden kendisini teşhis etti.

EYLEMLERİ 21:30 DA DUYMUŞ

Bir müşteki avukatının "Darbeden ne zaman haberiniz oldu." sorusuna Öztürk, "Darbe kelimesini ilk defa Genelkurmay Başkanımızın yanına gittiğimde onun ağzından duydum. Ama eylemleri saat 21.30 sıralarında emir astsubayımın verdiği bilgiyle öğrendim." yanıtını verdi.

Sanık avukatlarından birinin "Diş tedavisine gittiğiniz diş tabibi üsteğmene, tedavinin uzun sürmemesi için 'Önümüzdeki ay çok sık televizyona çıkabilirim' dediniz mi?" sorusu üzerine Öztürk, böyle bir beyanda bulunmadığını, sadece Hava Kuvvetleri Komutanlığının revirinde diş tedavisi olduğunu kaydetti.

Sanık Akın Öztürk, damadının evinde ele geçirilen 1 dolarlarla ilgili de bilgisi olmadığını söyledi.

SİZİN BURADA OLMANIZ ÇELİŞKİ DEĞİL Mİ?

Akıncı Üssü'ne girdikten sonra ilk temas kurduğu kişinin üs komutanı Kubilay Selçuk olduğunu, daha sonra da Hulusi Akar ile görüştüğünü, Akar'ın talimatıyla da sadece ikna etmek için bazı generallerle görüştüğünü iddia eden Akın Öztürk, "O gün Akar'la birlikte Çankaya Köşkü'ne giden Mehmet Dişli'nin, Yaşar Paşa ve benim bulunduğumuz helikopterin kalkması için 5-10 defa Eskişehir harekat merkezini aradığını biliyorum. Akar'ın, Başbakan ve toplantıdakilere, 'Siz ne diyorsunuz, gidin ya' diyerek, benim kendisine yardım etmeye çalıştığımı anlattığını duydum. Tanığı Dişli generaldir, sorun." dedi.

Öztürk, bir avukatın "Hulusi Akar, darbe teşebbüsünün üzerinden 400 gün geçtiği halde neden size sahip çıkmıyor?" sorusu üzerine bazı şeylerin zamanla değiştiğini, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın da sonradan değişik şeyler söylediğini savundu.

Sanık Öztürk, Akıncı Üssü'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a herkesin saygıyla davrandığını, "Darbe yaptık, komutana saygı göstermeyelim" tavrının kimsede olmadığını belirterek, "Hulusi Akar'a herkes bir komutan gibi davranmaya devam ediyordu. Genelkurmay Başkanının da her zaman telefonla görüşme imkanı vardı, 'Bana şunu bağlayın' dese kimse buna itiraz etmezdi. Akar'ın kendisi filolara gitme teşebbüsünde olmadı." dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)