Akşener'in yeni partisiyle ilgili yeni gelişmeler


Koray Aydın'ın yeni kurulacak parti için "Merkez Demokrat Parti ismi üzerinde amblem çalışması var" açıklamasının aslında bir 'nabız yoklama' olduğu ifade edildi. Meral Akşener'in genel başkan olacağı ifade edilen partinin ismi için dört seçenek olduğu kulislerde konuşuluyor. Bu dört isimden birisi ise 'Milli İrade Partisi.'

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz’ın Akşener'in yeni partisiyle ilgili haberi şöyle:
Kaynaklar, “Kim ne diyor, ona bakmak, tepkileri ölçmek için bu çıkış yapıldı. Gelecek tepkilere göre bir kanaate varılacak. Özellikle milliyetçi kanattan gelecek tepkilere önem veriyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Partinin kadın ve gençlere yöneleceği ifade edilirken, özellikle kurulacak yeni partinin gençlik kollarının Mart 2018’de gövde gösterisi yapacağı kaydedildi. İl ve ilçe gençlik kongrelerinin ardından gençlik kollarına genel başkan seçilmesi hedefleniyor. MHP’nin büyük kurultayını yapacağı sürece denk gelen bu gençlik kurultayında 20 bin kişinin toplanacağı ve gençlik kolları genel başkanının demokratik bir usulle seçileceği vurgulandı.

ANKET ÜSTÜNE ANKET: '3 PARTİDEN CİDDİ OY ALINACAK'

Yeni parti için anket üstüne anket yapıldığı ve bir seçim olması halinde alınacak oy yüzdesinin ölçülmeye çalışıdığı da dile getirildi. Bugüne kadar sekiz anket yaptırıldığı ve Ak Parti, CHP ve MHP tabanından ciddi oranlarda oy alınacağı sonucuna ulaşıldığı bildirildi. Parti adları arasında 'Milli İrade Partisi' adı da konuşuluyor. Parti tüzüğünde ise, olağanüstü kurultaya gitme kolaylaştırılıyor. Genel başkanın sadece iki dönem seçilmesi öngörülüyor. Muhaliflerin, olaylı kongre sürecinde MHP tüzüğü gereği önlerini tıkayan bu düzenlemeleri, yeni kurulacak parti tüzüğüne taşımaları dikkati çekiyor.

FETÖ İLE YAKINDAN UZAKTAN İLGİSİ BULUNMAYAN KİŞİLER PARTİDE OLACAK

Yeni partinin kurucuları arasında yer alacak isimler de ince elenip sık dokunuyor. Özellikle FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi bulunmayan isimler tercih edilirken, yarıya yakının eski yeni siyasetçilerden, kalan bölümünün de akademisyen, doktor, asker ve iş insanı gibi kesimlerden oluşacağı kaydedildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)