Bolt, kariyerinde ilk ve son kez geçildi



Bolt'u anlatan en güzel fotoğraf. Yıllarca onun gölgesinde kalan Gatlin, Bolt'u geçtiği bu final de dahil olmak üzere. Bolt'un vedası, hikaye zaten bu. Konuşacak çok fazla şey yok, hayatımızın önemli bölümüne damga vurmuş, çoğumuzun izlediği en büyük sprinter.

Bolt'un kazanması klasik hikayeydi, geçilme ihtimali ise bir heyecan unsuru. Buna yaklaşabilen pek olmadı, Rio 2016'da Gatlin'in yükselişi dahil olmak üzere. Bolt'u motive eden belki de oydu, 2017'de ise Gatlin ancak bunu başarabildi. Hava vardı sanki, bu yarışta Bolt'un geçilebileceğine yönelik.

Bolt'un gölgesinde ama konuşulması gereken bir hikaye, Justin Gatlin. Onu Bolt'dan önce tanımıştık, 2004 Atina'da. Devamında Bolt'un gölgesinde kalan bir kariyer, 2 kez aldığı doping cezası, uzun yıllar pistlerden uzak kalması ama bir şekilde geri dönmesi ve Bolt'un finalinde onu bitirmesi. Başrol olamasa bile rol çaldı, yine de hakkının yeterince verilmediğini düşünüyorum.

2 kez doping cezası alması onu antipatik gösteriyor, sevgisizliğin temeli bu. Doğrudur, bir tarafta tertemiz bir kariyeri konuşuyoruz, Usain Bolt işte. Gatlin'in kariyerinde doping skandalları var ama 35 yaşında bu geri dönüşü sağladı, Usain Bolt'dan 4 yaş daha büyük bir atlet.

Usain Bolt erken bırakıyor, zirvede de bıraktı ama hikayenin finali beklenenden daha farklı yazılıyor. Devam edebilirdi, 31 yaşında ve erken olduğunu düşünüyorum. Belki de gitmediğini hissetti, bu şampiyonada durumunu gördükten sonra kendisine hak da verilebilir. Büyük bir efsanenin tüm kariyerine şahit olmak benim için büyük gurur.

Gatlin'in geri dönüşü büyük olay, 2. doping cezasından döndüğünden bu yana kendisini sahada aklamak istiyor. 2016'da Bolt'u motive etti, 2017'de ise onu nihayet geçmeyi başardı. O devam edecektir ama Bolt da onu motive eden bir unsurdu, bundan sonra olmayacak. Christian Coleman'ı ise konuşamadık bile, Bolt'u geçen isimlerden biri de o ama gecenin anlamı öyle başka yerlerde ki. 21 yaşında, sahne onun..
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)