Erciyes Dağı'na yeni sezonda Rus turist bekleniyor


Erciyes Dağı'nın yeni sezonda en çok Rus turist beklediği açıklandı.

Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çalık, Erciyes  A.Ş’de düzenlenen toplantıda, "Erciyes Kış sporları ve turizm merkezini geçtiğimiz yıl 35 ülkeden 2.5 milyar insana tanıttık" dedi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan anlaşma uyarınca Erciyes Dağı'nda yapılacak Yüksek İrtifa ve Sporcu Kamp Merkezi'nin projesi hazırlandı. 2 bin 100 metrede başta futbolcular olmak üzere dağcı, kayakçı, basketbolcu ve voleybolcuların kamp yapabilecekleri belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Erciyes Dağı'nın 2 bin metre yüksekliğinde MTA tarafından sıcak su için sondaj çalışmaları yapılıyor. Şu anda 200 metreye kadar inildi. Yıl sonuna kadar, sondaj çalışması tamamlandığı takdirde, arzulanan sıcak su çıkarsa, Erciyes Dağı'nda termal turizm de  gelişecek" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ulusal ve uluslararası tanıtımlar sayesinde  Erciyes’e gelen konuk sayısında yüzde 40 oranında artış görüldüğüne dikkati çekerek, şöyle  devam etti:

"Türkiye genelinde bir yerel yönetim tarafından işletilen ilk dağ modeli Erciyes’tedir. 23 bin  750 metre halat uzunluğu mekanik tesisler ve 154 suni karlama makinalarıyla saatte 8 bin metreküp kar üreten, her sezon kar garantili,102 kilometrelik pistleri, 34 ayrı bölgedeki pistiyle, 1 sezonla yerli ve yabancı 2 milyonu aşkın misafir ağırlayan Erciyes Dağı, son tanıtım atağı ve dünya şampiyonaları turizm fuarları ve yurt dışı etkinliklerle 35 ülkeden 2 milyar insana tanıtılmıştır. Bu tanıtım sonucu her sezon yüzde 30-40 arasında misafir sayımız artıyor. Rus tur operatörleriyle görüşmeler sürüyor. Direkt Moskova- Kayseri  uçak seferleri planlanıyor. Bu gerçekleştiği takdirde, vize sorunu da bulunmadığı için binlerce Rus turistin Erciyes’e gelmesi mümkün olacak.  Rusya’daki 3 ayrı turizm şirketi ve uçak şirketleriyle görüşüyoruz."

ACEMİLER İÇİN HİSARCIK KAPIDA YENİ PİST OLUŞTURULDU

Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı’da  Erciyes Dağı'nın uluslararası derecelendirme kuruluşları ve turizm şirketleri tarafından  çok başarılı bulunduğunu söyledi.  Cıngı, şöyle dedi:

"Erciyes Dağı'nda özellikle acemiler ve kayağa ilk başlayanlar için bu sezon Hisarcık Kapı Mevkii'nde yürüyen bant ve T-BAR tesisimiz hizmete girecek. Böylece kayağa ilk başlayanlar ve acemiler burada Kayak Akademisi ve spor kulübümüzdeki görevli lisanslı antrenörler tarafından eğitildikten sonra Tekirkapı, Hacılar kapı ve Develi Kapı gibi pistlere geçiş yapabilecek. Ayrıca Erciyes dağıyla Kapadokya Bölgesi'ni bütünleştirecek Kültür Kayağı projemizde hayata geçirilecek."

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)