HKP; Ayhan Oğan ve CNN TÜRK Yetkilileri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu…



Her Fırsatta Cumhuriyete ve Kazanımlarına Saldıran; AKP MYK Eski Üyesi Ayhan Oğan ve Ona Yardım Yataklık Edenler Cezalandırılmalıdır.

Bilindiği gibi, AKP MYK Eski Üyesi Ayhan Oğan isimli bir şahıs; 03 Ağustos 2017 günü CNN TÜRK’teki “Türkiye’nin Gündemi” adlı canlı yayında;

“Biz 15 Temmuz'da çok büyük bir şey başardık. Bakın bu halk bir devrim yaptı. Bütün bu dışarıda müdahale etme imkânları olan bürokratik oligarşiyi yerle yeksan etti. Vesayet sistemini bitirdi. Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, bakın beğenin beğenmeyin, bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullanmış ve “Yeni yapılan YAŞ toplantısının yeni bir Türk Silahlı Kuvvetlerinin inşası olduğunu” söylemiştir.

“Saray’ın TV imamı” diye bilinen bu A. Oğan; “Saray yapılanmasının canlı yayınlardan sorumlu imamı ve trolü. Saray’ın söylemek isteyip de söyleyemediğini, tartışmak isteyip de tartışamadığını söyleyen ve tartıştıran bir isim. Her gün Cumhuriyete ve Mustafa Kemal’e saldıran” kişi olarak bilinmektedir.

Sahibinin sesi olan bu kişi; AKP’nin Mayıs 2015 Olağanüstü Kurultayında MKYK üyesi olarak seçilmiş, ancak Haziran 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olduğu halde listelere girememiştir.

Anlaşılan, Kaçak Saraylı Reis’in himayesine girmek için bilinçlice bu tür çıkışları yapmaktadır. Yani kendisine verilen “tetikçilik” görevini yerine getirmektedir.

O, bu görevini yapıyor.

Ama bir de onu ikide bir TV’lere çıkartarak ağzındaki “laf isallerini” boşaltmasına olanak tanıyarak ona yardım ve yataklık edenler ki, işte bunlar da aynı suçu işlemekteler.

Bu nedenle HKP tarafından, 07 Ağustos 2017 günü; Ayhan Oğan ve CNN TÜRK program yapımcısı Ahu Özyurt’la CNN TÜRK Program yapımcıları hakkında Anayasayı İhlal, Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet, Terör Örgütlerine Yardım ve Yataklık yapma suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Suç Duyurusunda bulunulmuştur.

HKP Avukatları tarafından hazırlanan Suç Duyurusu dilekçesinde;

“Ayhan Oğan, yukarıdaki nitelikleri de göstermektedir ki ne konuştuğunu bilen, her sözünün nereye varacağını düşünerek konuşan bir kişidir. Canlı yayında söyledikleri ne bir dil sürçmesidir nede bir meczubun zırvalamasıdır.

“Ayrıca Mustafa Kemal ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarını sürekli ve düzenli olarak televizyonlarına çıkaran CNN Türk Yetkililerinin suça teşebbüs konusunda etkili katılımları söz konusudur. Canlı yayında Mustafa Kemal’e küfür edeceği, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine sözler sarf edeceği bilinen kişi ve kişileri sürekli programlarına çıkartarak Ayhan Oğan gibi “sarayın imamı ve trolü” bir kişi ile gündem yaratmaya çalışan böylelikle suça iştirak eden Ahu Özyurt ve Program sorumluları hakkında da hukuki işlem yapılması gerekmektedir.” denilmiştir.

Suç Duyurusu dilekçesinde; Ayhan Oğan ve ona yardım yataklık eden şüphelilerin fiillerinin Türk Ceza Yasasındaki yaptırımları tek tek belirtildikten sonra, Mustafa Kemal’in; “Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur. Medeniyetin gerektirdiğini yapmak insan olmak için yeterlidir.” sözlerini söylediği 30 Ağustos 1925’de yaptığı Kastamonu konuşmasına da atıf yapılmıştır.

Ülkemizin şu anda Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabede belirttiği durumdan daha vahim bir durumda olduğu vurgulanan Suç Duyurusunda; Hitabe’de Gençliği görev çağıran Mustafa Kemal gibi, Biz de “Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmak” için Cumhuriyetin Savcılarını göreve çağırıyoruz. denilmiştir.

HKP; Cumhuriyet düşmanı Ortaçağcılara karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, mücadelesine devam edecektir. 07/08/2017

HKP Genel Merkezi

Suç duyurusu dilekçesini aynen yayımlıyoruz:

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

SUÇ DUYURUSUNDA

BULUNAN………………: Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı

Karanfil Sokak No:24/15 Kızılay/ANKARA

V E K İ L L E R İ……….: Av. Orhan ÖZER, Av. Metin BAYYAR, Av. F.Ayhan ERKAN,

Av. Ali Serdar ÇINGI, Av. Tacettin ÇOLAK, Av. Sait KIRAN,

Av. Azime Ayça OKUR, Av. Halil AĞIRGÖL, Av. Pınar AKBİNA,

Av. Doğan ERKAN, Av. Ferit CÖHCE

Ortak adres: Atatürk Bulvarı Emlak Bankası Blokları B Blok

K:4 D:16 Fatih/İstanbul

ŞÜPHELİLER……………:

1- Ayhan Oğan (AKP Eski MKYK Üyesi)

2- Ahu Özyurt (CNN TÜRK Program Yapımcısı)

3- Soruşturma sırasında ortaya çıkacak ilgili kişiler

SUÇ………………….…..: Ayhan Oğan Hakkında Anayasayı İhlal (TCK Madde 309),

Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet

Ahu Özyurt ve Diğer Yetkililer hakkında 6415 Sayılı Yasanın madde 4

ve TCK 314 kapsamında Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık

SUÇ TARİHİ………………..: 03 Ağustos 2017

AÇIKLAMALAR………:

03.08.2017 tarihinde CNN TÜRK adlı televizyonda Türkiye’nin Gündemi adlı canlı yayınlanan proğrama katılan AKP Eski MKYK üyesi Ayhan Oğan adlı kişi;

"16 Nisan'da kabul edilen sistem ilk defa Türkiye'de devletin demokratikleşmesi ve normalleşmesi adına bir yol açmış oldu. Biz 15 Temmuz'da çok büyük bir şey başardık. Bakın bu halk bir devrim yaptı. Bütün bu dışarıda müdahale etme imkanları olan bürokratik oligarşiyi yerle yeksan etti. Vesayet sistemini bitirdi. Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, bakın beğenin beğenmeyin, bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullanmış ve “Yeni yapılan YAŞ toplantısının yeni bir Türk Silahlı Kuvvetlerinin inşası olduğunu” söylemiştir.

Birkaç gündür basında, yazılı ve görsel medyada sürekli yer alan bu sözler toplumda infial yaratmıştır.

http://sozcuhaber.blogspot.com.tr/2017/08/akp-mkyk-uyesi-ayhan-ogan-biz-yeni-bir.html

yukarıdaki örneği çoğaltmak mümkündür.

Meclisteki siyasiler tarafından “Saray’ın TV imamı” nitelendirmesinde bulunulan “Saray yapılanmasının canlı yayınlardan sorumlu imamı ve trolü. Saray’ın söylemek isteyip de söyleyemediğini, tartışmak isteyip de tartışamadığını söyleyen ve tartıştıran bir isim. Her gün Cumhuriyete ve Atatürk’e saldıran” kişi olarak nitelendirilen Ayhan Oğan kimdir?

10.09.1966 doğumlu olup Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesini 2. Sınıftan öğrenimine ara vererek iş hayatına atılmış, şuanda öğretimine devam etmektedir. Çeşitli şirketlerde kurucu ve yöneticilik yapmış 2010 yılı itibariyle aktif ticaret hayatından çekilerek bütün vaktini sivil toplum çalışmalarına ayırmış birçok vakıf ve dernekte kurucu ve yöneticilik yapmıştır. 2008 yılında “Ortak Akıl Hareketi”ni kurmuş, 2006-2012 yıllarında Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Sekreterliğini üç dönem yürütmüştür. 2010 yılında Türkiye'nin değişik yerlerinden 498 sivil toplum kuruluşlarının desteği ile “Sivil Dayanışma Platformu”nu kurmuş halen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı kurulunda icra kurulu üyesi ve SDP'nin başkanlığını yürütmektedir. 2012 yılından AK Parti hükümeti tarafından kurulan Akil İnsanlar heyetinde Doğu Anadolu Grubunun sekreterliğini yürütmüştür.

07.06.2015 tarihinde AKP den milletvekili aday adayı olmuş ancak milletvekili aday listesine girememiştir. AKP nin Mayıs 2015 olağanüstü kurultayında MKYK üyesi olarak seçilmiştir.

Ayhan Ogan Kimdir




Ayhan Oğan yukarıdaki nitelikleri de göstermektedir ki ne konuştuğunu bilen, her sözünün nereye varacağını düşünerek konuşan bir kişidir. Canlı yayında söyledikleri ne bir dil sürçmesidir nede bir meczubun zırvalamasıdır.

Ayrıca Mustafa Kemal ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarını sürekli ve düzenli olarak televizyonlarına çıkaran CNN Türk Yetkililerinin suça teşebbüs konusunda etkili katılımları söz konusudur. Canlı yayında Mustafa Kemal’e küfür edeceği, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine sözler sarfedeceği bilinen kişi ve kişileri sürekli programlarına çıkartarak Ayhan Oğan gibi “sarayın imamı ve trolü” bir kişi ile gündem yaratmaya çalışan böylelikle suça iştirak eden Ahu Özyurt ve Program sorumluları hakkında da hukuki işlem yapılması gerekmektedir.


Anayasanın birinci kısmında, genel esaslar başlığı altında Devletin şekli, Cumhuriyetin nitelikleri, Devletin bütünlüğü ve Egemenlik yetkisi gibi hu­suslar bağlamında Devlet düzeninin temel yapısı gösterilmiştir.

Anayasa ile ortaya konulan devletin temel yapısı ve işleyişi ile herkese tanınan temel haklar ve ödevlerin, başlangıçta belirtilen temel ilkelere daya­nan, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti standartlarına uygun olarak yargı denetimi altında gerçekleştirilip hayata geçirilebilmesi gerekir. Bunun için bir yandan temel hak ve hürriyetleri diğer yandan başta Anayasal değerler olmak üzere Anayasal düzeni cebri ve hukuka aykırı girişimlerden korumak için suçlar ve yaptırımlar konulmuştur.

Türk Ceza Kanununda madde 309 da vücut bulan Anayasayı İhlal suçu “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar.” Şeklinde düzenlenmiştir.
Şüpheli Ayhan Oğan’ın TCK m.309 suçunu TCK madde 314 de belirtilen silahlı örgüt kapsamıyla beraber ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu madde1 ve madde 3 de belirtilen terör suçları kapsamında değerlendirilerek anayasal düzeni değiştiren, yeni bir devlet kuran ve Türk Silahlı kuvvetlerini bu amaçla dizayn eden oluşumun, yapılanma­nın hangi amaçla kurulduğunun, hangi disiplin, hangi eylem, hangi işbirliği, hangi hiyerarşik yapı ile işlendiğinin ortaya konması gerekmektedir.

Ahu Özyurt ve diğer program sunucuları ve ilgili CNN TÜRK kanalı yetkililerinin de;

TCK'nın 314/3, 220/7, 314/2. maddelerinde düzenlenen silahlı terör örgütüne genel nitelikte yardım suçu, 3713 sayılı Kanunun 8. maddesinde yer alan ve 16.02.2013 tarihinde yürürlüğe giren 6415 sayılı Terö­rizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun 4. maddesinde düzenlenen terörizmin finansmanı suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiği,

Yargıtay Ceza Genel Kurulunun 31.10.2012 tarih ve 2012/1234 Esas, 2012/1825 sayılı kararında da belirtildiği gibi, yardımın mutlaka örgüte ulaşması, sonuç vermesi gerekmez ve her bir fail, örgütçe veri­len veya kendiliğinden üstlenilen görev kapsamında kendi fiilinin gerçekleştiril­mesinden sorumlu olacaktır. Kararı çerçevesinde;

Silahlı terör örgütü üyesi olmayıp, örgütün faaliyetlerinde kullanılmak maksadıyla bunların amaçlarını bilerek, bu örgütlere üretmek, satın almak veya ülkeye sokmak suretiyle silah temin eden, nakleden veya depolayanların TCK'nın 315. maddesi; terör örgütlerine veya mensuplarına para veya değeri para ile temsil edilebilen taşınır veya taşınmaz, maddi veya gayri maddi her türlü mal, hak, alacak ile bunları temsil eden her türlü belgeyi sağlayan veya toplayan kişilerin 6415 sayılı Kanunun 4. maddesi; örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte, örgüte veya örgüt üyelerine bilerek ve isteyerek yu­karıda sayılanlar dışında barındırma, nakletme, istihbari bilgi sağlama, örgüt mensuplarının araştırılmasını, yakalanmasını engellemeye yönelik imkan sağla­ma gibi her türlü yardım TCK'nın 314/3, 220/7. maddeleri yollamasıyla 314/2. maddesi kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir.

Bilinmelidir ki; Mustafa Kemal'in Kastamonu konuşmasında belirttiği gibi;

“Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur. Medeniyetin gerektirdiğini yapmak insan olmak için yeterlidir.”

Ülkemiz şu anda Mustafa Kemal'in Gençliğe Hitabede belirttiği durumdan daha vahim bir durumdadır. Şimdi de ülkemizde; “İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.

Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.” diye Mustafa Kemal Türk Gençliği’ni göreve çağırmıştır.

Biz de “Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmak" için Cumhuriyetin Savcılarını göreve çağırıyoruz."

SONUÇ VE İSTEM….: Sunulan ve Soruşturma aşamasında re’sen görülecek diğer nedenlerle; aynı programa katılan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın da tanık sıfatıyla dinlenerek, başta belirttiğimiz şüpheliler olmak üzere ayrıca soruşturma sonucunda elde edilecek bilgilere göre belirlenen şüpheliler hakkında atılı suçlardan cezalandırılmalarının sağlanması için soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını ve sonuçtan da tarafımıza bilgi verilmesini müvekkil parti adına arz ve talep ederiz. 07/08/2017

Müşteki 

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP)

Vekilleri

Av. Ayhan Erkan – Av. Ali Serdar Çıngı – Av. Pınar Akbina





Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)