Küçük çocuğun ölüm nedeni Metin2 oyunu mu?


Boğazına sargı bezi dolanmış bir halde odasında ölü bulunan 13 yaşındaki Hakan’ın ardından Metin2 adlı oyun yeniden gündeme geldi. Daha önce de birçok kez yasaklanan oyunun küçük çocuklar için tehlikeli olabileceğini belirten uzmanlar gençlerin bu oyunlarda tanımadığı kişilerle iletişime geçebileceğini ifade etti. Peki, Metin2 nedir ve neden yasaklanmıştı?

Online istemci ile oynanabilen Metin2, 2006 yılında Kore’de geliştirilmiş ve tüm ülkelere açılmıştı. Her oyuncunun bir karaktere sahip olduğu online oyun içerisinde savaşarak kendi karakterini geliştirmeye çalışan oyuncular aynı zamanda oyunu oynayan diğer kişilerle de iletişime geçebiliyor. Dünya çapında 150 milyona yakın kişi tarafından oynanan oyun olumsuz davranışlar oluşturabileceği ihtimaline karşılık 15 yaşından küçüklerin erişimine açılması Antalya Valiliği’nce yasaklanmıştı.

2009 yılında ise Erzurum’da 13 yaşındaki Musa Kang, oyundaki karakterini arkadaşına satmadığı iddiasıyla öldürülmüştü. Peş peşe ölümlerin gerçekleşmesinin ardından birçok bölgede yasaklanan oyun bu kez 13 yaşındaki Hakan’ın evinde ölü bulunması nedeniyle yeniden gündeme geldi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken küçük çocuğu oyun içerisindeki diğer karakter sahiplerinden aldığı talimatla intihar girişiminde bulunabileceği ihtimalinin üzerinde duruluyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)