Merzifon Kayadüzü mevkisinde yolcu otobüsü devrildi


Amasya Merzifon'da bu sabah saatlerinde şarampole yuvarlanan otobüste ilk belirlemelere göre en az 6 can kaybı var. Yaralanan 36 yolcu hastanelere taşındı, iki yaralının durumu ağır. Yaralılardan birinin kopan eli, olay yerinden alınarak hastaneye götürüldü.

Bir yolcu, kaza anını "Otobüs yeni mola vermişti. Şoför çok yaşlıydı. Otobüs hızlı değildi bence. Kaza anında uyanıktım. Otobüs direksiyon hakimiyetini kaybetti, yan yattı ve sürüklendi. Sonra da yuvarlandı" sözleriyle anlattı.

İstanbul'dan Samsun'a giden özel bir firmaya ait 52 DG 448 plakalı yolcu otobüsü, Amasya'da şarampole devrildi.

Merzifon ilçesindeki Kayadüzü mevkisinde gerçekleşen kazanın duyulmasıyla, olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi gönderildi.

Kazada otobüs sürücüsü Güleryüz, yolculardan Tuğçe Duran ve Murat Eyi ile isimleri henüz belirlenemeyen üç kişi daha yaşamını yitirdi.

İki yaralının durumu ağır! Kopan el hastaneye getirildi

Anadolu Ajansı, 36 yaralının Merzifon, Amasya ve Samsun'daki hastanelere taşındığını bildiriyor.

İhlas Haber Ajansı, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu duyurdu. Yaralılardan birinin kopan eli, sağlık görevlileri tarafından alınarak hastaneye götürüldü.

'Yan yattı, sürüklendi...'

Doğan Haber Ajansı ise, otobüsün en son Çorum'un Osmancık İlçesi'nde mola verdiğiğini, moladan yaklaşık yarım saat sonra da kazanın meydana geldiğini aktarıyor.

Ajansa konuşan yolcu Tuncay Uslu, "Otobüs yeni mola vermişti. Şoför çok yaşlıydı. Baktığınız zaman 'Bu otobüs bu şoföre nasıl emanet edilir?' dersiniz. Gören bir insan böyle diyebilir. Otobüs hızlı değildi bence. Kaza anında uyanıktım. Otobüs direksiyon hakimiyetini kaybetti, yan yattı ve sürüklendi. Sonra da yuvarlandı" sözleriyle kazayı anlattı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)