ÖSYM, LYS tercih sonuçları: 8 Ağustos 2017


LYS tercih sonuçları konusunda adayların merakını giderecek açıklama, yetkili merci ÖSYM'den geldi. Elde etmiş oldukları puan dahilinde tercih işlemlerini gerçekleştiren adaylar, LYS tercih sonuçları ile birlikte kazanmış oldukları okula belirlenen tarihler dahilinde kayıt işlemlerini tamamlayacak. Peki, LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM'den detaylı bilgiler

ÖSYM, LYS tercih sonuçları konusunda detayları açıkladı. Milyonlarca kişinin merakla sorguladığı konular arasında yer alan ÖSYM tercih sonuçları, üniversite adayları tarafından araştırılmaya devam ediyor. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran üniversite tercih sonuçları, ÖSYM tarafından açıklanan tarihte adayların erişimine açılacak. Peki, LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

ÖSYM DUYURDU... İŞTE AÇIKLAMANIN YAPILACAĞI TARİH

2017-ÖSYS yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM'nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kayıtlarda iki tarih geçerli: İnternet üzerinden ve üniversite tarafından yapılacak. İnternet üzerinden başvuruları 11-16 Ağustos tarihleri arasından e-Devlet üzerinden yapılacak. Üniversiteler üzerinden kayıtlar ise 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

LYS tercih işlemleri için verilen süre 26 Temmuz’da doldu, tercihlerin üzerinden 1 hafta geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları yoğunlaştı. İstedikleri üniversiteye yerleşip yerleşemediklerini büyük bir merakla sorgulayan adaylar, ÖSYM'ye Twitter üzerinden ulaşmaya çalışıyor.

YÖK'ün internet üzerinden yapılacak işlemlere dair önemli hatırlatmaları

1. Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkânı sunacaklardır.
2. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
3. Elektronik kayıt işlemi 2017-2018 öğretim dönemi için ÖSYM den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.

Sınav merkezi sonuçları açıklamadan internet üzerinden başvurular yapılamayacaktır

4. Elektronik kayıt tarihleri, ÖSYM yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacaktır,
5. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.
6. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Mezuniyet Belgesi almadan internet üzerinden kayıt yaptırılabilir mi?

7. Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi ekran kayıdında yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak; Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığından mezuniyet bilgisi alınan öğrenciler için elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir.
8. Herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
9. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabileceklerdir.
10. Kayıt olanlara ait bilgiler YÖKSİS üzerinden günlük olarak alınabilecektir.
11. Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.

YÖK uyarıyor!

Üniversiteye internet üzerinden kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için tarih aralığı 11 Ağustos - 16 Ağustos. 16 Ağustos 2017 tarihinden sonra internet üzerinden kayıt yaptıralamayacaktır.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)