Ücretli yıllık izin yönetmeliğinde değişiklik yapıldı



Karar resmi gazetede yayınlandı. Eskiden yıllık ücretli izinler 3’e bölünebilirken şimdi bu durum değişti. ‘’bölümler halinde kullanılabilir’’ ibaresi konuldu.

Çalışan kesim için izin günleri oldukça değerli. Aylarca planlamasını yapan çalışan vatandaşlar izin günleri geldiğinde hedeflediklerini gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşıyor. Şimdi o ücretli olarak kullanılan yıllık izinlerde değişiklik yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yıllık ücretli izin yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Karar resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Alınan kararla bölümler halinde kullanılması kararlaştırıldı

Ücretli izinler,  değişiklikten önceki yönetmelikte 3 bölüm halinde uygulanırken yapılan değişiklikle beraber ücretli izinlerin bölümler halinde kullanılabilmesine kararlaştırıldı. Karşılıklı anlaşılması durumunda izinler 10 günde aşağı olmamak kaydıyla bölümler halinde kullanılabileceği öğrenildi. Asıl işveren personelin hakkı olan yıllık ücretli izinleri kullanıp kullanmadığını kontrol ederken alt işveren ise sorumlu olduğu kayıt belgesinin örneğini asıl işverene vermekle görevli olduğu belirtildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)