Gündeme Dair


Evet hedeflerimiz var. En çok dillendirileni ise 2023 yılı.Peki bu 2023 ile alakalı belirlenen hedefler, Cumhuriyet'in 100. yıldönümü olan 2023'e uygun mu ? İktidar çevreleri tarafından çokca dillendirilen bu hedeflerde,cumhuriyetten neden bahsedilmiyor ? ''Yeni Türkiye'' açılımından halkın anladığı terörün bitmesidir,liyakatın esas alınmasıdır,kurumların güçlenmesidir, kuvvetlerin ayrılığıdır. Oysaki Akp; Cumhuriyet ve Sözcü davalarından gördüğümüzü üzere, cumhuriyeti sindirmek istiyor.

Sol görüşlü gazeteler neden 2023 le ilgili yazmıyor? 2023 ü değerli yapan şey ''cumhuriyetin 100. yılı'' olmasıdır.Bu başlık altında neden çalışılmıyor ?

Ders kitaplarına depremin sonuçlarına rıza gösterilmesi isteniyor.Betondan,demirden çalan Rizeli müteahitlereyse laf yok.

Yani vatandaşı biat ettiriyorlar. Peki sonuç ?

Sonuç şuymuş: ''ya olacağız,ya öleceğiz'' Olacağızdan kastı rabiacı olmak ha.Her konuşmasında rabia işareti yapar, ne demek bu hiç düşündünüz mü ? Rabianın temsil ettiği ''müslüman kardeşler'' anlayışında; Mısır,Türkiye gibi ülkeler müslüman değildir.

Bu anlayışa göre, Türkiye ve Mısır gibi ülkeler de, cihatçıların hedefidir.''müslüman kardeşler'' kuruldukları ilk andan ve ilk imamlarından beri bu amaca hizmet eder.Türkiye onların nazarında ''müslüman gibi görünüp,aslında müslüman olmayan'' devletler sınıfındadır.Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı o rabiayı her yapışında, mitingdeki bazı topluluklara diyor ki :

1.Ben 15 yıl önceki hedeflerimden vazgeçmedim.

2.Ben,beni buraya getirenleri unutmadım.

3.Ben rabia için konuşuyorum.

4.''Ya olacağız, ya öleceğiz'' derkende,müslüman kardeşler ideolojisine atıfta bulunuyor.
Şimdi, böyle bir zihniyet kimi umursar,devleti,kurumları,vatandaşı umursar mı? Tabi sonuçları da olmuyor değil.

Abd 'de asıl yargılanan Akp değil,Abd'de şu an kurumlarıyla türkiye ''devlet olarak'' yargılanıyor.Yani hükümet değişirse bile, Akp düşerse de, Abd'deki mahkeme devam edecek,Türkiye hükümeti değil,devleti yargılanacak.Durumun ciddiyetini anlamış olmalısınız.

İşin kötü tarafı hak ediyoruz bu durumu. Çünkü o sarayda ''seçilmiş'' bir kişi var.


Samet Ülgen
gencyazarlarklubu@gmail.com
gencyazarlar.org

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. aydınlatıcı bir yazı.Çok net yaa

    YanıtlaSil
  2. Cumhuriyet bulunmaz bir nimettir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder