Kütahya'daki yangın Bilecik'e sıçradı


Yerel basın yayın organlarından Kütahya'da başlayan yangınlarla ilgili detaylar gelmeye devam ediyor.

Kütahya'da başlayan yangın Bilecik'e sıçradı. Pazar günü öğle saatlerinde Kütahya'nın Domaniç ilçesinde başlayan yangın hala devam ediyor. Bozüyük Domaniç civarındaki vatandaşlar tedirgin ekipler yangına müdahale etmesine rağmen rüzgar nedeniyle yangın söndürülemiyor.

Kütahya'nın Domaniç ve Emet ilçelerinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılırken, Domaniç'teki yangın Bilecik'in Bozüyük ilçesine sıçradı.

Pazar günü öğle saatlerinde Kütahya’nın Domaniç ilçesi kırsalında başlayan orman yangını, Bozüyük Kömürsu Yaylası’na kadar ilerledi.

Pazar günü öğle saatlerinde Kütahya'nın Domaniç ilçesinde başlayan yangın hala devam ediyor. Bozüyük Domaniç civarındaki vatandaşlar tedirgin ekipler yangına müdahale etmesine rağmen rüzgar nedeniyle yangın söndürülemiyor.

Çukurca Beldesi kırsalında, Akdere ve Ballıca mevkiinde geniş bir alanda etkisini gösteren yangın, rüzgar ve arazinin sık ormanlar ile kaplı olması nedeni ile hızla ilerleyerek Bozüyük Kömürsu yaylası ve Camiliyayla Köyü yakınlarına kadar ilerledi.

Ekipler gece boyunca devam eden yangını kontrol altına almak için çalışırken, sık orman, engebeli arazi ve rüzgârın etkisi ile alevler orman boyunca ilerlemeye devam etti. Yaklaşık olarak 120 hektarlık, alanda etkili olan ve devam eden orman yangınına müdahale etmek için bölgeye 9 helikopter ve 2 uçak sevk edilirken, itfaiye ekipleri alevlerin ilerlemeye devam etmesi durumunda Camiliyayla Köyü ve Kömürsu Yaylası üç tepeler mevkiinde hazır bekletiliyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)