Sevda


Ömür, bir oyunun kesitlerini, teker teker uygun yere koymaktır.Bazıları henüz birinci kesiti dahi uygun yere koyacak olanağa kavuşamaz.Bazıları üç beş kesiti süratlice uygun yere koyduktan sonra, geridekilerin yerini hayatta tespit edemez.Bazıları işi bitirmelerinin ardından,tattığı günlük bir zevkle beraber, dünyadaki hiçbir dilde karşılığı olmayan bir arafta öylece kalakalır.

Çekilmez olansa,kesitlerin birleşmesinin ardından, bir kesitin yanlış yere yerleştirildiğinin farkına varmaktır.Büyük oyunun resmi çizilse de, o çizimdeki tek bir ”karalanmış,siyah alan” tüm o büyük çizime gölge düşürür.O küçücük siyah alan, resmin tümünden daha dikkat çekici bir hal alır. simsiyah,uzun güzel saçların arasından üç beş beyaz uzanıverse gözlere doğru,aynı durumdur.
Doğru kesiti ele geçirmek maksadıyla,her yeri ararsınız.Lakin yerin dibine girmiştir.Yerin dibine giren o kesit,hayatınızdaki binlerce kesitin mutluluğunu unutturmuştur.O kesit,yerin dibine giren küçük bir kesit olsa da,bu onun eşsizliğini değiştirmez.

Sevda da buna benzer her daim.Ömürde sevda yoksa,artakalan milyon duygu da eksik kalmış olmaz mı ? Sevdanın yerini başka birşeyle doldurabilir misiniz ? Bu yüzden yıllarımızın her bir günününde sevda yanıbaşımızda olmalı.Tüm davranışlarımız da sevda olmalı. Tüm kesitlere sevdaymış gibi değer verip,bir araya getirip, sevdayla örmek.

Dua ettiğiniz bir,olduğunu düşündüğünüz bir varlık varsa, içtenlikle ellerinizi açın ona.Sevdayla dua edin.Sevdayla el açıp,sevdayla devrim yapın.Ne halt ederseniz edin,ama yılışmayın,yine sevdayla yapın.Diyelimki sevdanız yok,o vakit sevdanın yerine başka birşey monte etmeyin.Sevdanın boşluğu, dolguların varlığından daha kıymetlidir.

Sevdanın boşluğu dolmuyor,olmayınca dolmuyor.Sevdası büyük olanın birleşir kesitleri,bol bol sevdalanın.

Samet Ülgen
gencyazarlarklubu@gmail.com
gencyazarlar.org

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)