Direniş Sürüyor…


Kilis-1944 doğumlu Okan Yüksel, yaşamı boyunca örgütlü mücadeleyi savundu. Pek çok demokratik kitle örgütünde başkanlık ve yöneticilik yaptığı gibi, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda genel sekreterlik görevlerinde bulunan şair-gazeteci ve yazardır.

Edebiyat, ekonomi ve spor alanında 40’a yakın eser sahibi, gazete, dergilerde köşe yazıları yazan Yüksel, eserleri, Türkiye ve İzmir’de düzenlediği etkinlikler nedeniyle pek çok ödül aldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’de ziyaret ettiği liselerden Namık Kemal Lisesi’nde eğitim görüp, lise eğitimi boyunca güreş takımında yer alan, pek çok rakibini tuşa getiren Yüksel, bu alanda da ödüller kazanmıştır.

Namık Kemal Lisesi, pek çok azınlığın bir arada kardeşçe ve kavga etmeden eğitim, öğretim

gördüğü bir kurumdu. Pek çok ressam, müzisyen ve spor insanını yetiştirdiği gibi; çok sayıda yetkin siyasetçi ve devlet adamı yetişmesinde katkı sunmuştur.

Yüksel, ‘’Azınlıkların, bizle bir arada hiçbir sorun yaşamadan eğitim alması nedeniyle, Namık Kemal Lisesi diğer okullar gibi lokma ve pilav günü değil, ’Aşure Günü’ düzenler.’’ dedi.

‘’Namık Kemal Lisesi Aşure Günü’’ düzenlemelerinin değişmez adamı Okan Yüksel, yakalanmış olduğu çağın amansız hastalığı kansere rağmen; 2016 yılındaki etkinlikte de yerini aldı.

Okan Yüksel’i Vakıfbank Emeklileri Derneği eski yöneticisi Ahmet Erkan, Ulusal Eğitim Derneği’ni temsilen Osman Gazi Oktay ve vefakar dostu Mehmet Göktürk ile birlikte ziyaret ettik.

Uzun süredir kanser tedavisi gören Yüksel, mücadeleci ve direngen kişiliğiyle, bu sorunun üstesinden gelecektir. Çünkü; Okan Yüksel demek, ‘’Direniş’’ demektir.

Hastalığına rağmen, etkinlik düzenleme ve katılım nedeniyle tedavisini aksatan Yüksel, ‘’ilk defa ihmal, kalın bağırsaktaki rahatsızlığım nedeniyle dışarıda olan bağırsak ucunu, vücut içine alırken, ince bağırsağa yayıldığı anlaşılarak farkına varıldı. Normal süresi içinde aldıraydım belki farkına varmada gecikecektik.’’ diyerek gülümsedi.

Daha önceden adımıza imzalayıp hazırladığı, 1998 yılında bastırdığı ‘’Bir Sevdadır Karşıyaka’’ kitaplarını bize verdi.

Hasta ziyaretinin kısa olması gerektiğinden; vefalı dostlarından Hakkı Gümüştaş gelince, içimiz istemese de izin isteyerek vedalaştık.

Pazartesi günü kemoterapi alacak olan Yüksel, kalan son kürü tamamladıktan sonra, okulunu ziyaret edip, yeni okul müdürü Mustafa Dişbudak ile tanışıp, bugüne kadar aksatmadan yürüttüğü görevini sürdürmekte kararlı.





Haber ; Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)