İlkokul öğrencisine okulda taciz iddiası


İstanbul’da bulunan Ziya Paşa İlkokulu’nda bir öğrencinin abisinin okula girerek başka bir öğrenciyi taciz ettiği iddia edildi. Duruma tepki gösteren veliler ise okul müdürü tarafından tehdit edildi

İstanbul Kağıthane’de bulunan Ziya Paşa İlkokulu’nda bir çocuğun başka bir öğrencinin abisi tarafından tacize uğradığı iddia edildi. İddiaya göre olay 10 Ekim Salı günü gerçekleşti. Okula kardeşini görmek için geldiğini söyleyen ve güvenlik engeline takılmayan 25 yaşındaki bir şahsın okul tuvaletinde bir üçüncü sınıf öğrencisinden pantolonunu indirmesini istediği ancak çocuğun buna direndiği ve bu şahıstan kaçtığı iddia edildi.

Savcılık serbest bıraktı
Tacize uğrayan çocuk daha sonra bunu ailesine anlattı. Ailenin okul müdürüne gelip olayı sorduğunda ise okul müdüründen böyle bir şeyin yaşanmadığına dair bir yanıt alındı. Ancak daha sonra olay adli makamlara yansıyınca okula giren şahıs ile öğrencinin yaklaşık 24-25 saniye okul tuvaletinde kaldığı resmi kayıtlara yansıdı. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs daha sonra savcılığa sevk edildi. Savcılık ise söz konusu şahsı serbest bıraktı.

Okul müdüründen ailelere tehdit
Olayın duyulmasının ardından okul yönetimine şikâyetlerini iletmek üzere veliler dün okul önünde toplandı. Veliler çocuklarını okula sokmak istemediklerini, okulda çocuklarının güvende olmadıklarını söyledi. Okul müdürüyse buna karşın velileri tehdit etti. BirGün’e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir veli “Okul müdürü adeta bir emniyet müdürü bir vali gibi davrandı. Müdür bize ‘Bugüne kadar devletin şefkatli yüzünü gördünüz. Bundan sonra sert yüzünü de göreceksiniz’ dedi” ifadelerini kullandı.

Gelen iddialar arasında tacizcinin AKP teşkilatına üye olduğu ve AKP teşkilatına da mensup 20 kişinin de okul önünde bulunan velileri tehdit ettiği belirtildi. Okul müdürünün tehditlerinin ardından okula gelen kaymakamla veliler toplantı yaptı. Toplantıda kaymakamın velileri ikna ettiği ve velilerin daha sonra çocuklarını okula gönderdiği öğrenildi.

Hem taciz iddialarını hem de tehdit iddialarını sormak için okulu aradığımızda ise okul müdürü telefonlarımıza yanıt vermedi. Okuldan başka bir görevli ise gazetemize yağtığı açıklamada olayın adli makamlara sevk olduğunu, şu an başka bir şey söyleyemeyeceğini aktardı. Kendilerinin de görüntülerini izlediğini ve tacizcinin tuvalette 20 saniyeden fazla kaldığını doğruladı.

Veliler şikâyetçi

Olayla ilgili ulaştığımız veliler okul idaresinden şikâyetçi olduklarını belirtti. Kendisinin olayı önceki gün öğrendiğini aktaran bir veli olayı öğrendiğinde müdür yardımcısına sorduğunu ancak inkâr ettiğini aktardı. Geçen yıllarda da buna benzer olaylar yaşandığını aktaran veli idarenin bunları kapattığını iddia etti. Devamlı bu tarz şeylere maruz kalmalarından dolayı rahatsız olduklarını belirten veli, olayın peşinden gitmeleri nedeniyle de idare tarafından tehdit edildiklerini aktardı. Okul güvenliklerinden de şikâyet eden veliler, güvenliğin görevini yapmadığını aktardı. Güvenliğin içeriye girenleri engellemediğini belirten veliler ayrıca çocukların yanında sigara içtiklerini ve bu durumdan da şikayetçi olduklarını söyledi.

Yorum Gönder

1Yorumlar
Yorum Gönder