Bayramlar Kutlanacaktır!


Ulusumuz var olduğu sürece, hiçbir güç bayramlarımızın kutlanmasını engelleyemez. İzmirliler Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törene yoğun katılım gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 Ekim’den bu yana kutlamalarını sürdürdüğü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Yıl etkinlikleri, 18.30’da Konak Pier önünden Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’na yürüme, 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na ‘’Fener Alayı’’. Gündoğdu Meydanı’nda’’Cumhuriyet Işığında 29 Ekim Özel Gösterisi’’ ve 20.30’da Gündoğdu Meydanı’ndaki Funda Arar Konseriyle son buluyor.

Resmi törenlere ilk, orta, lise, polis ve askeri okullardan, demokratik kitle örgütleri, sendika ve odalardan geniş katılım oldu.

İzmir’in en köklü okullarından olan, Mustafa Kemal Atatürk’ün merdivenlerinde öğrencilerle birlikte poz verdiği Namık Kemal Anadolu Lisesi, törene güçlü bir katılım sundu. Öğrenciler Ata’sına olan saygı ve sevgisini disiplinli davranış ve gururlu duruşlarıyla gösterdi.

İzmirliler geniş katılım ve coşkusuyla, Atatürk’ün kurup gençliğe emanet ettiği Cumhuriyet’i koruyup, savunma kararlılığı gösterdi.








Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)