Paradis Papers Belgelerinde Ortaya Çıkan “Sülale Boyu Off-Shore” Nedeniyle Binali Yıldırım Hakkında Suç Duyurusu Yapıldı


Paradis Papers Belgelerinde Ortaya ÇıkanSülale Boyu Off-Shore” Nedeniyle Binali Yıldırım Hakkında Suç Duyurusu Yapıldı
            Her türlü yolsuzluğa, iltimasa hayır diyen, bu konuda mücadele eden HKP olarak bu göz göre göre işlenen suça karşı sessiz kalamazdık. Bu nedenle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Aşağıda yayınlanan dilekçemizde olay bütün ayrıntıları ile açıklanmıştır. Tekrara girmiyoruz.
            AKP’nin hukuk bürolarına dönüştürdükleri yargıdan aleyhlerine bir karar çıkmayacağı inancında olan Binali Yıldırım üst perdeden konuşmuş: “…
Buradan davet ediyorum her türlü soruşturma yapılabilir. Bunu özellikle istiyorum. Hiç kimsenin yanlış iş yapıyor gibi gösterilmesi kabul edilemez. Biz onurumuzla varız. En büyük servet itibarımızdır. Gerisi el kiridir. …”
            Bizde hodri meydan diyoruz. Bu konuda açılacak davaya müdahil olarak katılacağız. Bakalım o zaman el mi yaman bey mi yaman! Halkımızın alınterini eşine dostuna peşkeş çekenler ergeç bağımsız yargı karşısında hesap verecekler. Buna inancımız tamdır. 7.11.2017
                                                                       HALKÇI HUKUKÇULAR
Suç Duyurusu Dilekçesi;
ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

BAŞVURUDA BULUNAN.: Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı
                                               Karanfil Sokak No: 24/15 Kızılay/ANKARA

V E K İ L L E R İ……….: Av. Orhan ÖZER, Av. Metin BAYYAR, Av. Ayhan ERKAN,
Av. Ali Serdar ÇINGI, Av. Tacettin ÇOLAK, Av. Sait KIRAN,
Av. Ayça OKUR, Av. Halil AĞIRGÖL, Av. Pınar AKBİNA,
Av. Doğan ERKAN, Av. Ferit CÖHCE
Adres: Sezenler Cad. No: 4/15 Sıhhiye/ANKARA

Ş Ü P H E L İ……………..: Binali YILDIRIM (Başbakan)  –  ANKARA

SUÇ……………………….: 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’na aykırılık (3628 S. Kanun Madde 2,5,6,11,12), Haksız Mal Edinme, Mal Kaçırma veya Gizleme ( aynı yasa m.4,13)
                                                                                             
KONUSU …………………: Paradise Papers belgelerinde çıkan şirketleri bildirmeyen şüpheli Binali YILDIRIM hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması istemimizin sunulmasıdır.

AÇIKLAMALAR………..: I-Bilindiği gibi, 05 Kasım  2017 tarihli Cumhuriyet Gazetesi web sitesinde “Sülale boyu off-shore… Paradise Papers’tan Binali Yıldırım ve oğulları çıktı”  başlıklı bir haber yayınlandı. Haberin ayrıntıları aşağıdadır:

 “Sülale boyu off-shore… Paradise Papers’tan Binali Yıldırım ve oğulları çıktı

Farklı ülkelerden 120’den fazla politikacının sırları bir kez daha ortaya saçıldı. Malta’da Binali Yıldırım’ın oğullarının 5, dayısının 2, yeğeninin yöneticisi olduğu 4 şirket bulunuyor. Yıldırım’ın oğulları Bülent ve Erkam’ın Malta’daki şirketleri: Hawke Bay Marine Co Ltd., Black Eagle Marine Co Ltd., South Seas Shipping N.V., Dertel Shipping Limited ve Nova Warrior Limited.
Kendi ülkelerindeki vergilerden kaçınmak isteyenlere kapılarını açan Malta’da, kimi faaliyetleri tartışmalı olan off-shore şirketlerin kayıtları arasından Başbakan’ın ailesinin şirketleri de çıktı. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda politikacı ve iş insanının, off-shore hizmet sağlayıcıları Appleby ve Asiaciti ile gizlilik politikası uygulayan 19 farklı yargı yetkisi alanındaki hesaplarını ifşa eden Paradise Papers’a göre, Malta’da Başbakan Binali Yıldırım’ın oğulları, dayısı ve yeğeniyle bağlantılı olan toplam sekiz şirket bulunuyor. Bu şirketlerden ikisine ise Ulaştırma Bakanlığı’ndan aldığı ihalelerle bilinen Salih Zeki Çakır ortak. Her fırsatta yerli ve milli vurgusu yapan, yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çağıran hükümetin önde gelen isminin akrabaları şirket kurmak için Malta’yı tercih ederken, söz konusu şirketler üzerinden kamu ihalesi alınıp alınmadığı bilinmiyor.
Beş şirketi var
Paradise Papers’a göre Binali Yıldırım’ın oğulları Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım beş şirketle Malta kayıtlarında yer alıyor. Süddeutsche Zeitung’un, Cumhuriyet’in de medya ortağı olduğu Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) ile paylaştığı belgeler, Black Eagle Marine Co Ltd ve Hawke Bay Marine Co Ltd adlı şirketlerin varlığını ilk kez ortaya koydu. Erkam Yıldırım’ın söz konusu şirketlerde yönetici olması ana hissedar olduğuna dair işaretler barındırıyor. Diğer yandan belgelerde daha önce European Investigative Collaborations’ın (EIC) Binali Yıldırım’ın oğullarıyla bağlantılı olduğunu ortaya çıkardığı üç şirket de yer alıyor. Bu şirketlerin isimleri ise South Seas Shipping N.V. ile South Seas Shipping üzerinden Nova Warrior Limited ve Dertel Shipping Limited.
Paradise Papers’a göre Black Eagle Marine Co Ltd 7 Ocak 2007’de kurulmuş. Malta, Valletta merkezli şirketin faaliyet konusu gemi, yat, bot ve her türlü deniz taşıtının alım satımı ve yönetimini gerçekleştirmek veya bu işlemler için üçüncü şahıslara kredi temin etmek olarak kaydedilmiş.
Hawke Bay Marine Co Ltd’nin kuruluş tarihi ise kayıtlarda 1 Nisan 2004 olarak geçiyor. Faaliyet konusu diğeriyle aynı olan Valletta merkezli şirketin Nisan 2007’ye kadar aktif olduğunu gösteren belgeler var.
Diğer yandan, incelenen belgelere göre South Seas Shipping adlı şirkette de imza yetkilisi Erkam Yıldırım olarak görünüyor. Bu şirket, Nova Warrior Limited ve Dertel Shipping Limited adlı şirketlerin de hissedarı. Bu da Erkam Yıldırım’ın Black Eagle Marine Co Ltd ve Hawke Bay Marine Co Ltd dışında üç şirketle daha ilişkisi olduğunu gösteriyor.
Adres Oras Denizcilik
Erkam Yıldırım’ın hissedarı olduğu Nova Warrior Limited adlı şirketin adresi International Maritime Organization (IMO) kayıtlarında, İstanbul merkezli Oras Denizcilik ve Ticaret Ltd Şti olarak görünüyor. Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre Oras Denizcilik’in hissedarları Temmuz 2006’ya kadar Binali Yıldırım’ın yakın arkadaşı Salih Zeki Çakır ve Ahmet Said Atasoy iken şu anda Çağrı Cihan Çakır ve Nihan Nur Çakır olarak görünüyor. Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı olmadan önceki iş ortağı Salih Zeki Çakır’dı. Salih Zeki Çakır, Ulaştırma Bakanlığı’ndan aldığı ihalelerle daha önce gündeme gelmişti.
Resmi kayıtlara göre Oras Denizcilik ile Erkam ve Bülent Yıldırım’ın bir bağlantısı bulunmazken, Malta kayıtları Oras Denizcilik ile Erkam Yıldırım’ın ortak çalıştığını gösteriyor. IMO kayıtlarına göre halen aktif görünen Nova Warrior Limited’e kayıtlı bir gemi bulunuyor. Veriler Hawke Bay Marine’nin de gemi sahibi ya da yöneticisi olduğunu gösteriyor.
Yeğeni de direktör
Nova Warrior Limited’in direktörü ise Başbakan Binali Yıldırım’ın yeğeni Süleyman Varol.
Süleyman Varol’un direktör olarak göründüğü üç şirket daha var. Bu şirketlerin isimleri Nova Ponza Limited, Rory Malta Limited ve Dertel Shipping Limited.
Rory Malta Limited’in imza yetkilisi kayıtlara göre Başbakan Yıldırım’ın dayısı Yılmaz Erence. International Maritime Organization kayıtlarına göre Rory Malta Limited üzerinde kayıtlı bir gemi de bulunuyor.
Dayısının ortağı
Binali Yıldırım’ın dayısı Yılmaz Erence’nin Salih Zeki Çakır ile ortak olduğu bir offshore şirket de bulunuyor. Böylece aileyle ilişkili Malta merkezli şirket sayısı sekize çıkıyor. Tulip Maritime Limited isimli şirketin diğer ortağı ise eski hâkim Abbas Gökçe. 1994’te İDO Genel Müdürü olan Binali Yıldırım, dayısı Yılmaz Erence’ye İDO büfelerinin işletmeciliğini vermiş, bu da tartışmalara neden olmuştu.  

TEK ADRES, ÇOK SAYIDA ŞİRKET
Binali Yıldırım’ın oğulları ve kızı Büşra Yıldırım’ın Türkiye’de ortak olduğu iki şirket var. Bunlar Derin Denizcilik ve Gaye İnşaat. Bu şirketlerin İTO’ya göre eski yönetim kurulu üyeleri olan Çetin Seven ve Ziya Alp Gülan’ın ismi de Malta kayıtlarında geçiyor. Seven ve Gülan’ın bağlantılı olduğu off-shore şirketlerde Salih Zeki Çakır’ın da yer alması dikkat çekiyor.
Hep aynı isimler
Derin Denizcilik’in eski yönetim kurulu üyesi Çetin Seven’in Malta kayıtlarında iki şirketi bulunuyor. Bu şirketler Belcont Shipping Co Ltd ve Berden Shipping and Trading Co. Berden Shipping and Trading Co şirketinin ortakları arasında Gaye İnşaat’ın eski yönetim kurulu üyesi Ziya Alp Gülan, Çağrı Cihan Çakır ve Nur Denizcilik Sanayi yer alıyor. Salih Zeki Çakır da şirket yetkilisi olarak görünüyor. İTO’ya göre Nur Denizcilik Ahmet Said Atasoy ve Bayram Ali Çakır’a ait. Belcont Shipping Co Ltd de Çetin Seven, Salih Zeki Çakır ve Hasan Oktay ortaklığında kurulmuş.
Salih Zeki Çakır’ın bu iki şirket dışında bağlantılı olduğu beş Malta şirketi daha bulunuyor. Bu şirketler, Harmony Navigation, Fast Maritime, Mega Navigation, Bulk Atlantic Shipping ve Kolmar Marine Investment olarak sıralanıyor.
İşin ilginç yanı kayıtlarda Çetin Seven, Çağrı Cihan Çakır, Salih Zeki Çakır ve Nur Denizcilik’in adresi aynı: Altunizade Sitesi A Blok Daire 19. Bu durum, söz konusu adresin çok sayıda off-shore şirketle bağlantılı olduğunu gösteriyor. Aynı adresin Binali Yıldırım’ın kurucularından olduğu Piri Reis Denizcilik Vakfı’nın da adresi olması dikkat çekici. Salih Zeki Çakır ve Binali Yıldırım Piri Reis Denizcilik Vakfı’nı birlikte kurdular.
Söz konusu adrese gittiğimizde ise OrionAsya Shipping Trading adlı şirket ve Emin Travel isimli helal turizm firmasının tabelasını görüyoruz.
Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre OrionAsya Denizcilik Yatırım Yatırım Holding AŞ aynı adreste bulunurken sahipleri Salih Zeki Çakır, Bayram Ali Çakır ve Ahmet Said Atasoy. Yine aynı adreste yer alan Emin Travel’ın sahibi ise Abdurrahman Emin Üstün.

Yine aynı konuda  odatv haber sitesinde  çıkan “Dünyayı sarsan belgelerden Binali Yıldırım’ın iki oğlu çıktı “ başlıklı haberde aşağıdadır:
“Dünyayı sarsacak belgelerden Binali Yıldırım’ın iki oğlu çıktı #ParadisePapers
Dünyayı sarsan Panama Belgeleri’nin ardından bu kez yeni sızıntılar dünya ile paylaşıldı…
Dünyayı sarsan Panama Belgeleri’nin ardından bu kez yeni sızıntılar dünya ile paylaşıldı. Bu kez  adı #ParadisePapers olan belgelerde, Başbakan Binali Yıldırım’ın oğullarına ait şirketlerin bilgileri de yer alıyor.
Süddeutsche Zeitung tarafından elde edilen belgeler, Türkiye’den Cumhuriyet gazetesinin de medya ortağı olduğu Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) ile paylaşıldı.
Cumhuriyet, Süddeutsche Zeitung, The Guardian, New York Times, Le Monde, El Confidencial, Columbia Journalism School ve BBC’nin aralarında olduğu dünyanın dört bir yanındaki 96 medya kuruluşundan, 382 gazeteci bir yıl boyunca 13.4 milyonu aşkın belge üzerine çalıştı.
ŞİRKETLER “HALEN AKTİF” OLARAK LİSTELENDİ
Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’nun internet sitesinden paylaşılan Paradise Papers belgelerinde ise Türkiye’den yalnızca Binali Yıldırım ve iki oğlu, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım’ın ismi geçiyor.
Belgelere göre Yıldırım ailesinin şirketi Malta’da kayıtlı olan iki şirketin tek hissedarları olarak görülüyor. Kamu kayıtları, şirketin denizyolu gemilerinin sahibi olduğu veya yönettiği görüşündeydi. Bu şirketlerden biri Hawke Bay Marine Ltd. Şti., ikincisi ise Black Eagle Marine Co. Ltd, Ocak 2007’de kuruldu.
Kayıtlar, Erkam Yıldırım’ın, şirketlerin çoğunluk hissedarı olarak gösterirken Yıldırım, ikisinin de müdürü olarak gözüküyor. Şirketler Ekim 2017’de Malta Şirketler Kayıt Defteri’nde “halen aktif”olarak listelendi.
Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu ise söz konusu şirketlerle ilgili yeni belgelerin önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu.
İşte açıklanan kayıtlar:


            II-Bu durum 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’ndaki düzenlenmeye açıkça aykırılık oluşturmaktadır. Yasanın “Amaç”başlıklı 1. Maddesine göre:
“Madde 1 – Bu Kanunun amacı, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele cümlesinden olarak; bu Kanunda sayılanların mal bildiriminde bulunmalarını, bildirimlerin yenilenmesini, mal edilmelerin denetimiyle, haksız mal edinme veya gerçeğe aykırı bildirimde bulunma halinde uygulanacak hükümleri, bu Kanunda belirlenen suçlarla bazı suçlardan dolayı kamu görevlileri ve suç ortakları hakkında takip ve muhakeme usulünü düzenlemektir. “
            “Mal Bildiriminde Bulunacaklar” başlıklı 2. Maddesine göre:

“Madde 2 – a) Her tür seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışardan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri, (Muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyeleri hariç) …

f) Siyasi parti genel başkanları, vakıfların idare organlarında görev alanlar, kooperatiflerin ve birliklerinin başkanları, yönetim kurulun üyeleri ve genel müdürleri, yeminli mali müşavirler, kamu yararına sayılan dernek yönetici ve deneticileri, …

Mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar. 
Özel Kanunlarına göre mal bildiriminde bulunmak zorunda olanlar da bu Kanun hükümlerine tabidir. “
            Aynı kanunun “Mal Bildirimlerin Konusu” başlıklı 5. Maddesi hükmü şöyledir:

“Madde 5 – Bu Kanun kapsamına giren görevlilerin kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan taşınmaz malları ile görevliye yapılan aylık net ödemenin, ödeme yapılmayan görevlilerin ise, 1 inci derece Devlet Memurlarına yapılan aylık net ödemenin beş katından fazla tutarındaki her biri için ayrı olmak üzere, para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır malları, hakları, alacakları ve gelirleriyle bunların kaynakları, borçları ve sebepleri mal bildiriminin konusunu teşkil eder. “

            “Bildirimin Zamanı” başlıklı 6.maddesine göre:
           
“Madde 6 – Mal Bildirimlerinin; 
a) Bu Kanun kapsamındaki göreve atanmada, göreve giriş için gerekli belgelerle, 

b) Bakanlar Kurulu üyeliğine atanmalarda, atamayı izleyen bir ay içinde, 

c) Seçimle gelinen görevlerde seçimin kesinleşmesi tarihini izleyen iki ay içinde, 

d) Mal varlığında önemli bir değişiklik olduğunda bir ay içinde, 
Verilmesi zorunludur. 

(a) Bendinde yazılı bildirim verilmedikçe göreve atama yapılamaz. “


            Şüpheli başbakan Binali YILDIRIM bu açık yasa hükümlerine uymamıştır. Kendisine ve ailesine ait gemileri bildirmemiştir.  
Şüpheli böylece suç işlemiştir. Bildirdiği mal beyanı gerçeği yansıtmamaktadır. Bu olayda bir kısım malvarlığını beyan etmekten kaçındığı ortaya çıkmıştır. 

Bu durumda:

1-      ŞÜPHELİ BİNALİ YILDIRIM’IN BAŞBAKANLIĞI YOK HÜKMÜNDEDİR.
Öncelikle yukarıda aktardığımız 3628 sayılı kanundaki “Madde 6 – Mal Bildirimlerinin; 
a) Bu Kanun kapsamındaki göreve atanmada, göreve giriş için gerekli belgelerle, 
Verilmesi zorunludur. 

(a) Bendinde yazılı bildirim verilmedikçe göreve atama yapılamaz. “ 
hükmü uyarınca şüpheli Binali YILDIRIM’ın BAŞBAKANLIĞA YAPILAN ATAMASI YASAYA AYKIRIDIR. YOK HÜKMÜNDEDİR. Dolayısıyla Başbakanlığa atandığı günden buyana yaptığı BÜTÜN İŞLEMLER GEÇERSİZDİR. Başbakan sıfatıyla kendisine yapılan BÜTÜN ÖDEMELER GERİ ALINMALIDIR.

2-      Ayrıca şüpheli Binali YILDIRIM, aynı yasanın “GERÇEĞE AYKIRI AÇIKLAMA “başlıklı 11. Maddesindeki:

“Madde 11 – Mal bildiriminin muhtevası hakkında 9 uncu maddeye aykırı davranan üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. …”;

 Ve “GERÇEĞE AYKIRI BİLDİRİMDE BULUNMA” başlıklı 12. Maddesindeki:  
“Madde 12 – Kanunen daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde gerçeğe aykırı bildirimde bulunana altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir. “  hükümleri uyarıncacezalandırılmalıdır.

 III- Yukarıda belirtilen devasa mal varlığı nasıl edinilmiştir? Kaynağı nedir? Bilindiği üzere, 3628 sayılı yasanın     “HAKSIZ MAL EDİNME “ başlıklı 4. Maddesi:

“Madde 4 – Kanuna veya genel ahlaka uygun olarak sağlandığı ispat edilmeyen mallar veya ilgilinin sosyal yaşantısı bakımından geliriyle uygun olduğu kabul edilemeyecek harcamalar şeklinde ortaya çıkan artışlar, bu Kanunun uygulanmasında haksız mal edinme sayılır. “ hükmünü içermektedir. Kanımızca şüpheli bu açık yasa hükmüne aykırı davranmıştır. 
Bu nedenle, anılan yasanın “HAKSIZ MAL EDİNME, MAL KAÇIRMA VEYA GİZLEME” başlıklı 13. Maddesindeki:
“Madde 13 – Kanunun daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde haksız mal edinene üç yıldan beş yıla kadar hapis ve beş milyon liradan on milyon liraya kadar adli para cezası verilir. 
Haksız edinilen malı kaçıran veya gizleyene de aynı ceza verilir. “
 hükmüne göre cezalandırılmalıdır.
 Ayrıca şüpheliye aynı yasanın “ZORALIM” başlıklı 14. Maddesindeki: 
“Madde 14 – Haksız edinilmiş olan malların zoralımına hükmolunur. Bu malların elde edilememesi veya bir malın tümünün haksız mal edinme konusu teşkil etmemesi sebepleri ile zoralımın mümkün olmadığı hallerde haksız edinilen değere eşit bedelinin hazineye ödenmesine karar verilir. Bu bedel, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre tahsil olunur. “ hükmü uygulanmalıdır.
IV- 3628 sayılı Yasanın “KAMU HİZMETLERİNDEN YASAKLANMA “ başlıklı 15. Maddesine göre:
“Madde 15 –
 Bu Kanunun 11 ve 12 nci maddeler hükümleri ile cezalandırılanlara ceza süresi kadar; 13 üncü madde hükmüne göre cezalandırılanlara müebbeten kamu hizmetlerinden yasaklanma cezası hükmolunur. “

“TECİL, PARAYA ÇEVİRME VE ÖN ÖDEME YASAĞI “başlıklı 16. Maddesine göre ise:
“Madde 16 – Bu bölümde yazılı olan cezalar 10 uncu maddenin birinci fıkrası hariç tecil edilemez, şahsi hürriyeti bağlayıcı olanlar para veya tedbire çevrilemez, failleri hakkında Türk Ceza Kanununun 119 uncu maddesi hükümleri uygulanamaz. “
Şüpheli hakkında yapılacak yargılamada bu yasa hükümlerine göre karar verilmesini istiyoruz.
V- 3628 sayılı yasanın “SUÇUN İHBARI “ başlıklı 18. Maddesine göre:
“Madde 18 – Yukarıdaki maddede yazılı suçlara ilişkin ihbarlar doğrudan Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılır. …” Bu çerçevede sayın başsavcılığa başvuruda bulunuyoruz.
  VI- 7 Kasım 2017 tarihinde Odatv çıkan habere göre Başbakan Binali Yıldırım şikâyet konusu olay hakkında şöyle söylemiş:
“…
Hükümete yakın A Haber’in muhabiri Yıldırım’a, Cumhuriyet gazetesinde çocukları hakkında çıkan Paradise Papers belgelerini sordu. 
Yıldırım şu yanıtı verdi:
“…
Buradan davet ediyorum her türlü soruşturma yapılabilir. Bunu özellikle istiyorum. Hiç kimsenin yanlış iş yapıyor gibi gösterilmesi kabul edilemez. Biz onurumuzla varız. En büyük servet itibarımızdır. Gerisi el kiridir. …”
            Cumhuriyet savcılarının bu talebi de dikkate alarak soruşturma açmaları gerekmektedir. Böylece maddi gerçek ortaya çıkacaktır.

 VII- Müvekkil Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) her türlü yolsuzluğa, vurguna karşı mücadele etmeyi savunan bir partidir. Programındaki  “ UCUZ DEVLET” başlıklı bölüm aşağıdadır:
“UCUZ DEVLET
5- UCUZ YÖNETİM: Devlet, belediye, özel idare ve her türlü mahalli bütçelerle, her türlü Devlet ve yarı-resmi Ekonomi kurumlarında fuzuli, kırtasiyeci lükse, mirasyedice israflara son verilecek.
Bütçe, bugün olduğu gibi borç faizine, devletluların lüksüne ve Parababalarının vurgununa harcanmayacak. Yatırıma ve Halkımızın temel ihtiyaçlarının karşılanmasına gidecek. Böylece üretimimizle birlikte halkımızın mutluluğu da şahlanacak…
Başta bakanlar gelmek üzere, büyük memurlara: İsveç’in tramvayda ölen Başbakanı, karısı hem öğretmenlik hem ev işleri görürken kendisi de her sabah bisikletle Bakanlığa giden Savunma Bakanı örnek tutularak, barem yapılacak. (Hatırlanacağı gibi 1986’da alçakça bir suikasta kurban giden İsveç’in namuslu ve halkçı bir diğer Başbakanı olan Olaf Palme de işine toplu taşım araçları ya da bisikletle gider gelirdi.) Büyük memurlar lehine küçüklerin tırpanlanması yöntemleri kaldırılacak. Bireysel olarak kamu emekçilerinin maaşlarında ulusal gelire oranla oluşan düşüş önlenecek. Böylelikle, kafa ve mideleri doyurulan memurlardan bazılarının sürçmeleri önlenecek. Kamu emekçilerinin terfi ve ücret artışında, kuru kıdem yerine çalışmaya ve başarıya önem verilecek. Başarı grafikleri esas tutularak, Kamu Emekçileri Sendikaları söz sahibi edilerek; azil ve tayinlerde kişiselliğe ve kişisel kanılara dayanan etkilere set çekilecek.
HKP, bu nedenle bu suç duyurusunda bulunmayı ülkemize, halkımıza karşı bir görev bilmektedir.

SONUÇ ve İSTEM
……….: Yukarıda ayrıntılıca açıklandığı üzere;

 Başbakan olan şüpheli Binali YILDIRIM’ın 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’na aykırılık (3628 S. Kanun Madde 2,5,6,11,12), Haksız Mal Edinme, Mal Kaçırma veya Gizleme ( aynı yasa m.4,13) Suçlarını işlediği çok açık olduğundan, şüpheli hakkında soruşturma başlatılarak cezalandırılması istemiyle Kamu Davası açılmasını,

İşbu suç duyurusu 3628 sayılı yasanın 18. Maddesi uyarınca doğrudan Cumhuriyet Başsavcılığınıza yapılmakla; Başsavcılığınız bu konuda kendini yetkili ve görevli görmüyor ise dilekçemizin görevli ve yetkili makama gönderilmesini, bu durumda tarafımıza bilgi verilmesini,

Sonuçta dilekçemiz akıbetini takip etmemiz ve diğer yasal haklarımızı kullanabilmemiz, açılacak davaya müdahil olarak katılacağımızdan aşama ve gelişmelerden tarafımıza bilgi verilmesini müvekkil parti adına saygıyla arz ve talep ederiz. 07.11.2017
Başvuruda Bulunan
   Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı
V e k i l l e r i
       Av. Metin BAYYAR          Av. Sait KIRAN

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)