Şiddete Karşı Tek Yumruk



Genel Sağlık İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Alper Zobarlar, ilimiz Karşıyaka ilçesi Bostanlı 4 No’lu Sağlık Ocağı’nda görevli Dr. Bülent Özer’e, İzmir Barosu’na kayıtlı bir avukat tarafından yapılan saldırıyı, yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

Zobarlar; Sağlıkta Dönüşüm Programı denilerek sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşürüldüğünü, sosyal devletin vazgeçemeyeceği görevlerden olan sağlık hizmetinin, ticari bir mantıkla, yetersiz personelle ve artan iş yüküyle verilmesinin kaliteyi düşürdüğünü, ticari kurumlara dönüştürülen hastane ve aile sağlığı merkezlerinden hizmet alan hasta ve yakınlarının, sağlık çalışanlarından tıp ve yasalara aykırı istemlerde bulunmaya başladıklarını açıkladı.

Bu istekleri yerine getirmeyen sağlık çalışanlarına, sözel ve fiziksel şiddet uygulandığını açıklayan Alper Zobarlar, saldırıya uğrayan sağlık emekçilerinin, ‘’Beyaz Kod’’ uygulamasına başvurduğunu söyledi.

2012-2017 yılları arasında bu uygulaya başvuran sayısının 46 bin 361 olduğunu, saldırıların 12 bin 489’unun fiziksel, 31 bin 513’ünün sözel olduğunu belirtti.

Alper Zobarlar; ‘’Hekime işini öğretmeye çalışan bu avukat, müvekkili için istediği kararı kabul etmeyen savcı ve hakime de aynı davranışı sergileyebilir mi?’’ diye sordu.

Saldrının bir hukukçu tarafından yapılmış olmasının daha da üzücü olduğunu belirten Zobarlar, Sağlık Bakanlığı ve hükümeti ivedi olarak saldırıların önünü kesecek yasa ve düzenlemeleri yapmaya davet etti.

Zobarlar, Kamu Spotları ile hasta ve yakınlarının bilinçlendirilmesini istedi. Halkımızı, sağlık emekçilerine karşı yapılan saldırılara karşı tek yumruk halinde direnişe davet eden Zobarlar, Hastaların şifa bulmaları için en iyi sağlık hizmetinin, huzurlu bir çalışma ortamıyla verileceğine vurgu yaptı.

Haber : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)