"E-devlet soyağacı" sorgulama sayfası tekrar ne zaman açılıyor?

Askıya aklınan ‘e-devlet üzerinden soyağacı öğrenme’ uygulaması en geç bir hafta içinde yeniden başlayacak ancak günlük kota olacak.


8 Şubat günü saat 14.00’te uygulama devreye girdi, takip eden gün saat 02.00’ye kadar 200 bin kişi uygulamayı kullandı. Takip eden iki saat ise 110 bin kişi daha sisteme girdi. Yoğunluk olunca sistem kilitlendi, uygulama geçici olarak durduruldu.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, sistemdeki sorunun giderilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte çalışma başlattı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkili, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca çalışma yürütülüyor. Sistemin kapasitesinin yükseltilmesi söz konusu. Şu anda test çalışması yapıyoruz. ‘Sistem kilitlenmeden en fazla ne kadar soyağacı sorgulama yapılabilir’ konusundaki çalışma sürüyor. En geç bir hafta içinde vatandaşlar yeniden soyağacı sorgulaması yapabilecek. Ancak günlük kota olacak. Kullanıcılardan ricamız, sakin olmaları” dedi.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)