Toplumsal Direnişi Ehlileştirmek, Evcilleştirmek

Bu gün “AKMHP” ittifakına “sahteleştirilmiş”, meşruluğu olmayan mecliste yasal kılıf geçirilecektir. Bu “örtük Faşizmin” artık tam olarak faşist diktatörlüğe dönüştüğünün tartışmasız göstergesidir.  Bundan böyle kazanılmış tüm demokratik değerler, varlığını sürdürebilen kurumlar bir yana atılarak, siyasal gericilik en yoğun, en saldırgan biçimiyle halkın üzerine çöreklenecektir.
2002 den bu yana sürdürülen, 2007 den sonra yoğunlaşan açık saldırganlık halini saray şizofreninin kişisel hırslarıyla açıklamaya kalkışma ahmaklığını sergileyen muhalefet, toplumsal direnişi ehlileştirmek, evcilleştirmek için kolları zaten sıvamış durumdadır. 
Egemenlerce yeniden kurgulanan Demokratik kitle örgütleri ise sanal âlemde bildiri yayınlamaktan öteye gitmemekte, gidememektedir. 
Gericilik, saldırganlık, yağma, yolsuzluk ve yıkımların yalnızca teşhir edilmesi, bu düzeneğin kırılıp atılmasına değil, daha da yetkinleştirmekten başka bir işe yaramamaktadır.
Demek’ ki iş başa düşmüştür. Görev İçinden geçtiğimiz bu karanlığın yırtılıp atılması geleceğimizi ışıtacak ateşin yakılmasıdır.
“Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” Mustafa Kemal Atatürk



Mahmut ÖZYÜREK

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)