Örgütlülükten Kopmayan Ozan

Şinasi Kula, Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra öğretmenliğe başlar. Öğretmenlik yaşamı boyunca müzikten kopmaz. İzmir Atatürk Lisesi’nden emekli olan Kula, besteleri ve yorumuyla müzik dünyasında önemli bir yer edindi.

Türk Başarı Ödülleri Kurumu tarafından, İzmir’de Son 10 yılın En Başarılı Halk Sanatçısı olarak belirlendi. İstanbul Beyaz Güvercin, TRT Altın Anten ve Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışmalarında finale kalma başarısı gösteren Kula, yaşamı boyunca örgütlü mücadeleden kopmadı.

Müzik emekçilerinin yaşadığı sıkıntılara umut olmak amacıyla; İzmirli Sanatçılar Birliği Derneği’ni kurdu ve başkanlığını yürüttü.

Kendi bestelerinden oluşan 4 albüm ve 1 single oluşturdu. Bestelerini çeşitli sanatçılara verdi.

İzmir, Eskişehir ve Aydın televizyonlarında program yaptı. Pek çok amatör sanatçıya, televizyonlarda kendilerini tanıtma fırsatı yarattı.

Anti emperyalist ve yurtsever kişiliğiyle bilinen Kula, Ulusal Eğitim Derneği üyesidir. Çağımızın amansız hastalığı kansere yakalanan Kula, son yerleştiği il olan Muğla’da baş eğmez ve inatçı kişiliğiyle, hastalığına karşı mücadelesini yürütmekte.

Dostları, Şinasi Kula’nın girdiği tüm uğraşılara karşı zaferle çıktığını bilmekte, kazananın kendisi olacağına inanmakta.

Ulusal Eğitim Derneği, İzmir’de Kocamanın Yeri’nde, Şinasi Kula ile Dayanışma Yemeği düzenledi.

Dostlarına karşı yaşamı boyunca vefalı olan Kula’ya, onu tanıyanların ve yardımı dokunanların aynı hassasiyeti gösterdiğini söylemek pek doğru olmaz. Sanatçı arkadaşı Mikrop Hikmet dışında duyarlılık gösterenin olmadığı gece, sevenlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Ona yaraşır bir gece düzenlemek, belediyeler, demokratik kitle örgütleri ve aydınlar önünde halen bir görev olarak durmakta. Arkadaşları, Şinasi Kula’nın, ülkemiz, halkımız ve müzik dünyası için yapacağı daha çok şey olduğuna inanmakta. Bu bilinçle, yürüttüğü mücadeleden başarı ile çıkacağına inançları sonsuz.






Haber : Osman Gazi Oktay

Fotoğraf : Neşe Şermeti

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)