Ulusal Eğitim Derneği Turları - Balkan Turu


KAVALA –DRAMA - SELANİK – METEORA – YANYA – TİRAN - OHRİD
1.GÜN
 Siz değerli misafirlerimizle önceden belirlediğimiz noktalarda buluşup,saat 18:00’de İzmir’den ayrılıyor ve Yunanistan’ın İpsala gümrük Kapısına doğru hareket ediyoruz. Çanakkale üzerinden uygun molalarla gece yarısından sonra saat 02:30 gibi sınıra gelip pasaport, gümrük işlemlerimizi yaptırıyoruz.

2.GÜN
Sınırı geçtikten sonra yaklaşık 2,5 saat mesafede Kavala yakınlarında uygun bir mola yerinde serbest kahvaltı molası veriyoruz. Molamızın ardından ünlü Kavala kurabiyelerinin de tadına baktıktan sonra, usumuzdaki hain Kavalalı Mehmet Ali Paşa’dan anımsadığımız bu güzel şehre varınca; kendinizi 70’lerin Foça veya Çeşme’sinde hissedeceksiniz. Kaleiçi Pargalı Camii (Şu anda kilise) ve su kemerleri fotoğraflandıktan sonra çarşıda serbest alışveriş molası veriyoruz. Turumuzun ardından Drama’ya geçiyoruz.Türkülerde Drama Köprüsü’yle ve Debreli Hasan’ıyla ünlü şehrimizde tarihi köprüyü ve yanındaki cennet bahçeyi fotoğraflayıp çarşıda serbest mola veriyoruz. Merkezde çaylarımızı yudumladıktan sonra Selanik’e doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 2,5 Saat mesafede bulunan Ata yadigarı şehre varışımızla, otelimize geçip yerleşiyoruz. Konaklama Selanik’teki otelimizde.




3.GÜN
Sabah  otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, aracımıza binip  Yanya’ya doğru yola çıkıyoruz. Epir Bölgesi’nin sıra dağlarını geçerken,Meteora’ya sapıyoruz. Yüzlerce yıl önce dev kaya kütlelerinin üzerine inşa edilen Manastırları fotoğraflıyoruz. Kadınlar Manastırı, Büyük Manastır panoramik olarak göreceğimiz manastırlardan bazılarıdır. Turumuzun sonunda papazların kurduğu tezgahlarda magnetlerimizi aldıktan sonra, ismini Hz. Yahya’dan aldığına inanılan Yanya’ya devam ediyoruz. Göl kenarındaki Yanya’da Osmanlı izlerini hem çarşı merkezinde, hem Aslan Paşa Camii’nde hem de kaleyi fotoğraflarken hissedeceksiniz. Gümüş işçiliğiyle ünlü Yanya’nın çarşısında alışverişimizi yapıyoruz. Motorla adaya geçip, Tepelenli Ali Paşa’nın müze evini gezeceğiz. Konaklama Yanya’da otelimizde.
4.GÜN
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Konitsa’ya (Koniça) ulaşıyoruz. Konitsa’da (Osmanlı) Köprüsü, Bektaşi türbeleri, Sultan Süleyman Camii, Tepedelenli Ali Paşa Sarayı’nı ziyaret ettikten sonra öğle yemeğini Konitsa’da alıyoruz. Kapodokya Bölgesi’nden mübadele ile Konitsa’ya getirilen mübadillerin yetiştirdiği üzümlerden yapılmış şarapların tadına bakıyoruz. Burada kalan Türklerin işlettiği kahvede, Türk kahvesi içiyoruz. Alışverişimizi yaptıktan sonra, Yanya’daki otelimize dönüyoruz.
5.GÜN
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından kuzeye Arnavutluk’un başkenti Tiran’a hereket ediyoruz.Yaklaşık 320 km. mesafedeki kentte, Osmanlı izleri hala çok taze. Merkezde İskender Bey Heykeli, Opera Binası, Tarihi Hacı Ethem Bey Camii göreceğimiz yerler arasındadır.Konaklama Tiran’da.



6.GÜN
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Makedonya’ya hareket ediyoruz.Elbasan üzerinden sınıra varıp, sınıra yakın mesafedeki Ohrid’e geliyoruz. İlk durağımız Avrupa’nın bu en derin gölünün, bir nehir halinde taştığı nokta olan Struga’ya ulaşıyoruz. Fotoğraflarımızı çektikten sonra, Ohrid merkeze geçip, yerel restoranlarda yemeğimizi alıyoruz. Dünyaca ünlü Ohri incilerinden yapılmış kolye, küpe ve yüzük için alışveriş molası veriyoruz.Turumuzun sonunda Ohrid’teki otelimizde  konaklıyoruz.
7.GÜN
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Ohrid Gölü’nü keşfetmek üzere otelimizden ayrılıyoruz. Yer altı sularının kaynadığı havzada olan St. Naum Manastırını gezip, içerisindeki rengarenk tavus kuşlarını izledikten sonra, kayıklara binip cennet su havzasında motor sesi olmadan küreklerin hışırtısında yarım saatlik isteğe bağlı bir tur yapıyoruz. St.Naum’ daki turumuzun sonunda Ohrid Merkeze dönüp yine arzu eden misafirlerimizle 1 Saat süren Ohrid gölünde büyük tekne turumuzu tamamlıyoruz. Daha sonra merkezde öğle yemeği molası ve ardından çarşılarr… Ohrid Gölünden çıkarılan sedefle yüzyıllardır göl kenarında kurulu Sedef ve İnci dükkanlarına bayılacaksınız.. Turumuzun sonunda akşam dileyen misafirlerimizle renkli canlı müzikli Balkan gecesine gidip eğlenebiliriz. Konaklama Ohrid’de


8.GÜN
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Ohrid’den ayrılıyor, Resne üzeri Manastır’a (Bitola) gidiyoruz. İlk durağımız Atatürk’ümüzün 1896-99 Yılları arasında okuduğu Askeri İdadi. Makedonların Atatürk Müzesi olarak tanzim ettiği bu büyük kışla binasında, Atamızın gençliğinden kıssalar bulacaksınız. Daha sonra Manastır merkezdeki çarşılarda alış verişlerimizi yapıyoruz Turumuzun sonunda aracımıza binip Selanik’e ulaşıyoruz. Konaklama Selanik’teki otelimizde. Akşam dileyen misafirlerimizle taverna gecesine gidiyoruz.

9.GÜN
 Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Ata’mızın doğduğu eve gidiyoruz. Evi gezip rehberimizin anlatımlarını dinledikten sonra, Kadifekale’nin benzeri Selanik Kalesi’ne çıkıp şehre kuşbakışı bakıyoruz. Karşıyaka’yı fotoğraflıyoruz. Aristoteles Meydanı, Beyaz Kule, Kordonboyu ve çarşılar gezeceğimiz diğer yerler arasındadır. Kavala’da verilen yemek molası ve kavala kurabiyelerinden edindikten sonra, gerekli kontrollerin ardından İpsala Gümrük Kapısı’na varıyoruz.Ardından free shop alış verişlerimizi yapıp, Türkiye’mize giriş yapıyoruz. Çanakkale üzeri sabah saatlerinde İzmir’e geri dönüyoruz. Başka bir turda buluşmak üzere..
TUR FİYATIMIZ
DBL KONAKLAMA (2 Kişilik oda) KİŞİ BAŞI 400 EURO
SNGL KONAKLAMA (Tek kişilik oda)             500 EURO

FİYATIMIZA DAHİL OLAN HİZMETLER
·         Otellerde sabah kahvaltısı ve aksam yemekleri dahil
*2 gece Yanya 4* Hotel  
*1 gece Tiran Hotel White Dream 4*
*2 gece Ohrid 4* hotel Aura 4* veya  Hotel  Aqualina   www.aqualina.com.mk/en/
*2 gece Selanik Hotel Santa Beach 4* http://www.santahotel.gr/index9ed2.html?lang=en,
Hotel Di Tania 4*  http://www.thessaloniki-hotel-ditania.com/tr/index.html 
·        Lüx otobüsle ulaşım ve araç içi ikramlar.
·         Türkçe rehberlik hizmetleri
·        Tüm vergiler, otopark ve otoban geçişleri


FİYATIMIZA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
·        Yeşil pasaportu olan misafirlerimizin Schengen vizesi almasına gerek yoktur. Diğer misafirlerimize ücreti mukabilinde vize almalarına yardımcı olunacaktır.
·        Tüm extra harcamalar
·        Akşam isteğe bağlı gidilecek olan taverna gecesi eğlencesi.
·        Müze ve ören yeri girişleri ve kayıkla ulaşım
·        Zorunlu Yurtdışı seyahat sigortası (15 Euro )


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)