Ulusal Eğitim Derneği Turları - Ukrayna Turu




BAŞTAN BAŞA UKRAYNA
Lviv (2) – Karpatlar (1)  Vinnitsa   Odessa (2)   Uman
 Kiev (1) Poltova – Harkov (1)
*** Lviv gidiş / Harkov dönüş ***
Atlas Global Hava Yolları Tarifeli Seferi ile

16 Temmuz 2018… 7 Gece
YOL ÜZERİ EKSTRA TUR BULUNMAMAKTADIR !
01.Gün                İSTANBUL – LVİV
Atatürk havalimanı dış hatlar terminalinde saat 12:00’de hazır bulunulması. Bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Atlas Global Havayollarının KK 7871 sefer sayılı uçuşu ile 15:00`te Lviv`e hareket. Yerel saatle 17.05 Lviv`e varış ve havalimanında bekleyen otobüsümüz ile panoramik Lviv turu. II. Dünya Savaşı’ndan hasar almadan kurtulabilmiş ender şehirlerden birisi olan Lviv, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile tarihi şehir merkezi UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiştir. Özgürlük ve Pazar meydanları, Devlet Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, Latin-gotik katedrali, Golden Rose Sinagogu ve kiliselerin bulunduğu Eski Şehir Meydanı turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer.

02. Gün              LVİV –  (ALTIN NAL ŞATOLARI)   (ORTAÇAĞ AKŞAM YEMEĞİ)
Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek Altın Nal Şatoları Turu  (45 Euro). Altın Nal Şatoları Turunda orjinal halleri günümüze kadar korunmuş, biribirinden etkiliyeci şatolarda adeta geçmişe bir yolculuk yapacağız. İlk durağımız Zolochev şatosu; 1634’ den günümüze kadar gelen, restore edilerek korunmuş ve turizme kazandırılmış olan kale, eski dönemlerde yapılan işkence izlerinden, ünlü tapınak şövalyelerinin izlerine kadar bir çok tarihi dokuyu barındırmaktadır. Mimari güzelliği kadar hüzün dolu hikayesi ile bizleri etkileyecek olan Zolochev kalesi ziyaretinin ardından, ikinci durağımız Olesko Şatosuna geçiyoruz. 18. yüzyıldan kalma, mimarisi ile ortaçağı yansıtan ender güzellikteki Olesko şatosu her ne kadar bölge savunması için yapılmış olsa da zamanın Polonya’lı asillerinin rezidansı olarak da hizmet vermiştir. Tur bitimi otelimize transfer. Akşam arzu eden misafirlerimiz ile Ortaçağ Akşam Yemeği  turu (50 Euro). 200 yıldır kesintisiz hizmet veren bir eczane olan eczacılık müzesi, ünü Lviv sınırlarını çoktan aşmış Lviv Çikolatalarının yapılışını görüp tadabileceğimiz Lviv çikolata fabrikası ziyaretimizin ardından yapacağımız ortaçağ sokakları yürüyüşümüzle  ulaşacağımız restoranımızda yerel lezzetlerden seçilmiş akşam yemeğimizi alıyoruz. Yemek bitimi otelimize transfer.
03. Gün            LVİV –  KARPATLAR – (HOTİN & KAMANEÇİ KALELERİ)
Kahvaltının ardından Karpatlar bölgesine  hareket. İlk durağımız Hürrem Sultan’ın doğum yeri Roathyn kasabasındaki fotoğraf molamızın ardından  Ivano Frankovisk kentine doğru devam ediyoruz, Kuruluşundan 300 yıl sonra ünlü Ukrayna’lı yazar Ivan Franko’nun adına ismi değiştirilen, Karpatlarin Başkenti olarak bilinen şehir panoramik olarak görülecek olup, ardından  Kamenets-Podolskiy şehrine varış ve panoramik şehir turu; Kamenets-Podolskiy (Kamaniçe), bugün Ukrayna sınırları içinde kalan Ukrayna’nın 3. en büyük ortaçağ şehridir. Osmanlı tarihinde (1672-1699 döneminde) Kamaniçe adıyla Osmanlı Devleti'nin Podolya Eyaletinin de idarî merkezi olmuştur. IV. Mehmet komutasındaki Osmanlı ordusunun Kamaniçe Seferi’nde 8 günlük kuşatmanın ardından fethedilerek Osmanlı Devleti topraklarına katılmıştır ve bu durum 1672'de imzalanan Bucaş Antlaşması'yla Lehistan Krallığı (Polonya) tarafından kabul edilmiştir.  Bugün şehrin ortaçağ bölgesinde, sayısız  anıtsal yapı görmek mümkündür. Hristiyan,  Musevi ve İslam mabedleri, Türk ve Ermeni Burcları, ortaçağ dönemi sokak ve meydanlar ile beraber birçok anıtsal yapı görülecek yerler arasındadır. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek “Hotin & Kamaneçi kaleleri” turu. (35 Euro). 14 ve 18. yüzyıllar arasında Lehistan-Litvanya Grandükalığı, Osmanlı İmparatorluğu ve Rus Çarlığı arasındaki çatışmaların odak noktası olan, daha sonra önemini yitirerek bir dönem hapishane olarak da kullanılmış olan Kamaniçe kalesi ziyaretimizin ardından; Osmanlı Devleti ile Lehistan arasında 1620-1629 savaşlarına son veren Hotin Antlaşmasının imza edildiği Hotin Kalesine geçiyoruz. Tur bitimi Karpatlar bölgesindeki otelimize transfer.





04. Gün                 KARPATLAR – VİNNİTSA    UMAN     ODESSA  
Erken kahvaltının ardından Vinnitsa’ya  hareket. Ukrayna’nın refah seviyesi en yüksek, Ukrayna devlet başkanı Petro Poroşenko’nun özel ilgi gösterdiği otomobil fabrikaları ve elmas işleme atölyeleriyle tanınan Karpatların en verimli köşelerinden Vinnitsa’daki panoramik turumuzun  ardından, ikinci durağımız Uman şehrine geçiyoruz. Yaklaşık ikibin çeşit ağaçla Ukrayna’nın en büyük arboretum’u (bilimsel araştırma ve gözlem için kurulan ağaç koleksiyonu) Sofiyivka Parkı ve İsrail’i tanımayan, siyonizme karşı tavırlarıyla bilinen Hasidik Yahudiliğin en önemli ziyaret noktalarından biri olan Uman’da yapacağımız panoramik şehir turunun ardından   Karadeniz’in en büyük liman kentlerinden biri olmanın yanında, plajları ve eğlence  yaşamıyla ünlü Odessa’ya hareket. Varışımızın ardından otelimize transfer.

 05. Gün                 ODESSA – (KATAKOMB & SHUSTOV KONYAK MÜZESİ)
Kahvaltının ardından panoramik Odessa  turu. Turumuz esnasında yapacağımız kısa bir yürüyüşle, Opera binası, Puşkin müzesi, Tarih Müzesi, Puşkin anıtı ve Parkı, Potemkin merdivenleri, Çariçe Katerina II heykeli görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi arzu eden misafirlerimizle ekstra olarak düzenlenecek “Katakomb & Shustov Konyak Fabrikası turu (55 Euro). Katakomb. 1700’lerde şehrin yeniden inşaası için çıkarılan kumtaşı madenleri bügün Odessa’nın altında toplamı 3000 km’yi bulan tünellere dönüşmüş durumdadır. Kaçakçılıktan depolamaya kadar pekçok biçimde kullanılan bu tüneller ikinci dünya savaşında Partizanlara sığınak oluşturmuştr. Turumuzda revirinden mutfağına, silah bakım odasından dersliğine kadar bütünüyle korunmuş bir yeraltı Partizan hücresini görüyoruz. Shustov Konyak Müzesi. Eski sovyet ülkeleri anıldığında akla ilk gelen votka olsa da; konyak da ülkede çok sevilen ve çok tüketilen ürünlerdendir. Turumuzda, atölye ve müze kısımlarında konyak yapımı hakkında bilgiler alıyor, tadacağımız ürünlerden satın alma imkanını da buluyoruz. Tur bitimi otelimize transfer.

06. Gün                       ODESSA – KİEV – (DİNYEPER TEKNE TURU & AKŞAM YEMEĞİ)
Kahvaltının ardından Kiev’e hareket. Varışımızın ardından panoramik Kiev turu. Vladimirskaya Caddesi, Opera Binası, Bale Binası ve Altın Kapı ile Ayasofya meydanını gördükten sonra dostluk tepesine çıkıp, fotoğraf molası vereceğiz. Tarihi Kiev silah fabrikası, parlamento binası, Mihaylovski Meydanı ve Kilisesi Knyagine Olga Heykeli turumuzun devamında göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer. Arzu eden misafirlerimizle ekstra olarak düzenlenecek “Dinyeper tekne turu & Akşam yemeği” turu. (55 Euro) Akşamüstü Kiev’i ikiye bölen Dinyeper nehri üzerinde yapacağımız tekne gezimizin ardından geleneksel bir Ukrayna restoranına geçiyor ve ülkenin yerel lezzetlerinden hazırlanmış akşam yemeğimizi alıyoruz. Tur bitimi otelimize transfer.

 07. Gün                       KİEV    POLTOVA – HARKOV (PCERSKA LAVRA & MİKROMİNYATÜR & 2. DÜNYA SAVAŞINDA UKRAYNA)
Kahvaltının ardından arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek “Pcerska Lavra & Mikrominyatür & 2.Dünya Savaşında Ukrayna müzesi” turu. (45 euro). Pcerska Lavra Manastırı.  Büyük Vlademir’in çabalarıyla bir metropolitlik merkezi olarak kurulan manastır hiç şüphesiz hem bugün bildiğimiz Rus ulusunun hem de Rus Ortodoks kilisesinin en önemli anıtlarından biridir. Nazi işgali sırasında büyük yıkıma uğrayan manastır geçtiğimiz yüzyılda bugünkü haline getirililmiştir. Mikrominyatür Galerisi. Tanınmış minyatür sanatçısı Nikolay Syadristıy’ın ancak mikroskop yardımı ile görülebilen eserleriden, ziyaretçilerini hayrete düşüren  bir derlemedir. 2.Dünya Savaşında Ukrayna Müzesi. İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan ikinci dünya savaşına dair pek çok belge, eşya ve silahın tarih sırasıyla, çok etkileyici bir biçimde sunulduğu müze, Ukrayna’nın en önemli ulusal değerlerindendir. Tur bitiminde Paltova’ya hareket.  Demirbaş Şarl (İsveç kralı 12. Charles) ve Çar Deli Petro (1. Petro) arasında geçen, sonuçları bakımından Osmanlı İmparatorluğu’nu da ilgilendiren Poltova savaşının gerçekleştiği bölge olan Poltova’da panoramik şehir turunun ardından Harkov otelimize transfer.

08. Gün                           HARKOV – İSTANBUL 
Kahvaltının ardından panoramik Harkov şehir turu. Forest Park/Glory Memorial Aniti, Shevchenko Monument (Anıtı), Uspensky Cathedral (Harkov’un En Yuksek Binasi 89.5m), Pokrovsky Cathedral (Harkov’un en eski yapısı 1689), Avrupa’nın en büyük meydanı Svobody (Özgürlük) Meydanı, Mirror Stream Fountain, Gorky Park turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Ardından Harkov havalimanına transfer. Atlas Global Havayollarının KK 7850 sefer sayılı uçuşu ile saat 13.20’de İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 15.40’da varış ve turumuzun sonu.




Avantajlı ekstra geziler A paketi : 235 euro yerine 190 EURO !!! (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)
Altın Nal Şatoları (45 Euro) + Hotin & Kamaneçi Kalesi (35 Euro) + Katakomb & Shustov Konyak Müzesi (55 Euro)  +  Pcerska Lavra & Mikrominyatür & II Dünya Savaşında Ukrayna Müzesi (45 Euro) + Dinyeper Tekne Turu & Akşam Yemeği (55 Euro)

Avantajlı ekstra geziler B paketi : 135 euro yerine 110 EURO !!! (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)
  Pcerska Lavra & Mikrominyatür & II Dünya Savaşında Ukrayna Müzesi (45 Euro) + Hotin & Kamaneçi Kalesi (35 Euro) + Katakomb & Shustov Konyak Müzesi (55 Euro) 
***Vizesiz*** Yeni Çipli TC Kimlik Kartı ile Ukrayna’ya Pasaportsuz seyahat imkanı bulunmaktadır.
*** Diğer şehirler için bağlantı detaylarını ve fiyatlarını sorunuz…
***Karpatlar konaklaması Kamyanets Podilski bölgesinde sunulmaktadır.
*** Otellerinin Giriş saatleri 15:00 – 17:00 arası  / Çıkış saatleri  10:00 – 12:00 arasındadır.

*** BAĞLANTI VEREN ŞEHİRLER:
ANTALYA, BODRUM, İZMİR, KONYA, TRABZON, ADANA, KAYSERİ, GAZİANTEP, KIBRIS

Notlar;
İç hat bağlantılar için sınırlı kontenjan bulunmakta olup, müsaitlik alınması gerekmektedir.
Bağlantı kampanyamız 24 saat içerisinde geçerli olan en uygun iç hat uçuş için geçerlidir.
Gruplarda bağlantı kampanyası geçerli değildir. Özel fiyatlarımızı sorunuz.


FİYATLARIMIZA DAHİL OLAN SERVİSLERİMİZ
 Atlas Hava Yolları Tarifeli Seferi ile İstanbul (IST) – Lviv (LWO) / Harkov (HRK) –  İstanbul (IST) gidiş dönüş uçak bileti ikram dahil,
 Belirtilen otellerde 7 gece oda+kahvaltı konaklamalar,  Odessa, Kiev, Poltova, Harkov, Vinnitsa, Lviv, Uman ve Karpatlar panoramik şehir turları,    Otel vergileri & Turist şehir vergileri,  Havalimanı vergileri ve servisleri bedeli,  Fly Express profesyonel rehberlik hizmetleri
FİYATLARIMIZA DAHİL OLMAYAN SERVİSLERİMİZ
 İsteğe bağlı seyahat sigortası (15 Euro)   Ekstra turlar ve kişisel harcamalar.  Müze ve ören yerleri giriş ücretleri,  Yurtdışı çıkış vergisi, 15 TL  İsteğe bağlı şoför bahşişleri (kişi başı 5 Euro ).

ÖNEMLİ NOTLAR
***Tur Programımız minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
***Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
***Fuar, kongre, konser,  etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acenteniz tarafından bilgi verilecektir.
*** 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
***Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
***Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin  genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Flyexpress sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
***Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
***Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
*** Sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için alternatif bilgiler bulunduğu durumda konaklayacağınız otel(ler)i gezi hareketinden 48 saat önce öğrenebilirsiniz.
VİZE
***T.C vatandaşları için vize uygulaması bulunmamaktadır. Yolcunun seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ile seyahat edebilir.
***T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimiz için de yukarıdaki 6 ay şartı aynı şekilde geçerlidir.
*** 24.11.2015 Tarihi itibari ile eski pasaportlar (Lacivert Pasaport) ile yurt dışına çıkış yapılamamaktadır. Eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
***Pasaport ve Tur evraklarınızın tam olması ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Fly Express sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 
***Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 
***18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.
Fly Express, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Fly Express, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)