CHP açıkladı: 24 Haziran Cumhurbaşkanı adayımız Abdullah Gül değil


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü 24 Haziran'da aday göstereceği iddiasına ilişkin olarak devam eden tartışmaya "Yeter. Canımıza tak etti" ifadesiyle tepki gösterdi. Özel, partisinde Gül isminin hiçbir zaman geçmediğini söyledi.

CHP'nin Saadet Partisi ve İYİ Parti ile birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü halefi Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkarmak istediğine yönelik kulisler, partinin yetkili ismi Özgür Özel tarafından yalanlandı. Özel, günlerdir devam eden tartışmayla ilgili net bir açıklama yaptı.
CHP'li vekilin sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşım şöyle:

"Yeter…

Bu kadar spekülasyon canımıza tak etti.

Bütün amaç bizim içimizde bir tartışma yaratıp moralimizi düşürmek CHP’nin gündeminde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak da."




Özel'in bu açıklamayı partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener'in görüşmesinin öncesinde yapması dikkat çekti. Zira, CHP'nin Akşener'i adaylıktan vazgeçirip 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Saadet Partisi ile beraber ortak aday olarak göstermek istediği ifade ediliyordu. Özel'in bu açıklamasıyla günlerdir Gül üzerinden yapılan tartışma sona ermiş oldu.

AĞBABA: GÜL GİBİ BİR TARTIŞMA YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Gül'le ilgili olarak şu mesajı paylaştı:

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin gündeminde Abdullah Gül gibi bir tartışma yoktur, kendisi adayımız da değildir. CHP’ye yönelik günlerdir algı operasyonu sürdürenlere duyurulur."


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)