Bolaç, "Nihayet Barış Atay'ı gözaltına aldırmayı başardılar"


Oyuncu Barış Atay, Twitter'dan paylaştığı mesajlarda 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltındaki Atay, ilk mesajında kendisini hedef gösteren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan için, "Talimatı yerine ulaşmış" dedi. Atay, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Avukat Efkan Bolaç, sosyal medya hesabın Twitter'dan Atay'ın gözaltına alındığını duyurdu. Bolaç, "Nihayet Barış Atay'ı gözaltına aldırmayı başardılar. Birilerine yargılanacaksın demek veya affetmiyorum demek ne zamandır suç oldu?" diye yazdı.
Bolaç, Evrensel’e yaptığı açıklamada Atay’ın Fatih Vatan Caddesi üzerindeki Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğünü, gözaltı gerekçesinin henüz açıklanmadığını söyledi. Bolaç, gözaltı gerekçesinin son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili olmasının yüksek ihtimal olduğunu söyledi ve evde arama yapılmadığını belirtti.

Atay'ın gözaltı süresi 24 saat uzatılırken, Savcı Atay'ın telefonunu incelemek üzere emniyete teslim etti. Avukat Efkan Bolaç, Atay'ın geceyi emniyette geçireceğini söyledi. Atay'ın savcılık ifadesi yarın alınacak.




Atay, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

'AHMET HAKAN'IN TALİMATI YERİNE ULAŞMIŞ'

bianet'in haberine göre Atay, avukatı Bolaç aracılığıyla ilettiği mesajında “Ahmet Hakan’ın talimatı yerine ulaşmış” dedi.


Atay'ın gözaltına alınması sonrası Twitter'da konu ile ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı. Sosyal medya ağında 'Barış Atay' ve #BarişAtayYalnızDeğildir etiketleri Türkiye Gündemi listesinde zirveye çıktı.

CİHANER: HESABI SORULMALI

Atay'ın gözaltına alınmasına ilk tepki verenlerden biri CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner oldu. Cihaner, sosyal medya hesabından "Bu gözaltıların da hesabı sorulacak, sorulmalı" diye yazdı.


EŞİNDEN HAKAN'A: BENİ DE ŞİKAYET ET

Barış Atay’n eşi Beste Sultan Kasapoğulları, Ahmet Hakan’a “Hadi beni de şikayet et” çağrısında bulundu. Beste Sultan Kasapoğulları, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: 

“Ben, ‘bu adam’ın karısı, çocuğunun annesi; kocam için kaleme aldığınız içi boş kelimeler yığınını hiçe sayarak; susarak beslediğiniz, hedef göstererek sebep olduğunuz her zulmün ifadesini adalet önünde vereceğiniz günü, sabırsızlıkla bekliyorum!"


NE OLMUŞTU?

Atay, madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel'in özür mesajının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" diye yazmıştı.


Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Atay'ın bu mesajı medya sonrası "Lütfen bu adama haddini bildiriniz!" başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Hükümete yakın medya organlarında da Atay, bu mesajı sonrası hedef gösterilmişti.


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)