CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA 10 SORU



1. ABD'nin koyduğu "devlet sanayi yatırımı yapamaz!" yasağını tanımayacağım, fabrikalar kuracağım, yeniden Türkiye'yi "üreten" bir ülke yapacağım, DİYOR MU?
2. AB'nin tüm tarım ürünlerimize koyduğu "KOTA" sınırlamasını tanımayacağım, hangi üründen nerede ne kadar üreteceğimize Türkler karar verecek, DİYOR MU?
3. Türk çocuklarının eğitim planlarını yapan, Amerikalılardan oluşan Fulbright Komisyonu'nu hemen kapatacağım, Türk çocuklarının eğitim planını çağdaş cumhuriyetçi Türk eğitimcilerine yaptıracağım, DİYOR MU?
4. Türk çocuklarının ilkokul birinci sınıftan, üniversite son sınıfına kadar eğitimini parasız yapacağım, DİYOR MU?
5. Türk çocuklarına okullarımızda uygulanan tüm AB programlarını (Socrates Programı, Erasmus Programı) hemen iptal edecek, çocuklarımıza Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş fen bilimlerinin öğretilmesini sağlayacağım,DİYOR MU? .
6. Özelleştirmeleri hemen durduracak, Türk halkının elinden alınmış tüm varlıklarımızı, parasını ödeyip geri alacağım, DİYOR MU?
7. Türk vatanı üzerinde hiçbir yabancı ülkenin askeri üslerine, askerlerinin varlığına izin vermeyeceğim, DİYOR MU?
8. Devleti tarikatçılardan temizleyeceğim, DİYOR MU?
9. Müslüman Türk çocuklarına, İslam'ın kutsal kitabı Kuran'ı papağan gibi Arapça ezberletilmesine izin vermeyeceğim, dinle ilgili tüm eğitimlerin yalnız Türkçe yapılmasını sağlayacağım, DİYOR MU?
10. Türk diline yapılacak saldırıları önleyecek, devletin radyo ve televizyonunda, reklamlar dâhil, Türkçe dışı sözcüklerin kullanılmasını yasaklayacağım, DİYOR MU? 
Bu sorular Araştırmacı – Yazar Sn. Yılmaz Dikbaş’ın Sn. Ferda Alka’nın yazısına yaptığı bir yorumdur. Yoruma aynen katılıyorum. Bu sorular RTE dışındaki tüm Cumhurbaşkanı adaylarına sorulmalı ve yanıtları tarihe “not” olarak düşülmeli. Saygılarımla..

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)