Erdoğan: İnce, 'İmam Hatipli gençler, üniversiteye girmeniz zor' diyor, yahu sana ne?


24 Haziran seçimi için miting düzenleyen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durağı bu kez Aksaray'dı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'CHP ZİHNİYETİ'

* AK Parti döneminde doğan bizim dönemimizde doğan gençlerimizin bu karşılaştırmayı muhakkak yapması gerekiyor, sağlık ve ekonominin yanında bu millete en büyük hizmetimizin hak ve özgürlükler olduğuna inanıyorum. 28 Şubat'ın da etkisi ile hak ve özgürlükler alanında enkaz devr aldık. Göreve geldiğimizde üniversite kapılarında başörtüsünden dolayı gözyaşı döken var mıydı? Elin topraklarında benim kızlarım başörtüsü ile okudu en saygın okulları bitirdi, ama gel gör ki, öz yurdunda garipsin. Benim kızlarım burada okula gidemedi.

* Kılık kıyafetinden dolayı mesleğini yerine getiremeyen, okula gidemeyen onbinlerce gencimizle karşılaştım. Bu devlet anlayışı ile karşı karşıya olduk. Kimdi? CHP zihniyeti. Ama şimdi yalan yanlış 'ben böyle şeyler yapmam' diyen bir aday çıkarmışlar ortaya. İmam Hatip'e gitseymiş o da cumhurbaşkanı olurmuş. Geç o işi, geç.

'İMAM HATİPLİ BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI GÖRDÜNÜZ'

* (CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı) Muharrem İnce, ''İmam hatipli gençler, üniversiteye girmeniz zor ha'' diyor. Yahu sana ne? Elhamdüllah bu ülke imam hatipli başbakan ve cumhurbaşkanı gördü.

'İŞTE ÖZGÜRLÜK BU'

* Başörtülü başörtüsüz, bu ayrıma son verdik. Tüm gençlerimizi kucakladık. Üniversite kapılarından boynu bükük dönmek zorunda kalmıyor. Başı açık, başı örtülü yargıda, emniyette, devletin bütün kademelerinde çalışıyor mu, çalışıyor. Evet Sayın İnce, özgürlük bu. Lafla olmuyor, icraatla oluyor.

'İMTİYAZLARI ELİNDEN ALINANLAR DIŞINDA MUZDARİP OLAN YOK'

* İmtiyazları elinden alınanalar dışında Yeni Türkiye'den muzdarip olan yok. Düne kadar İmam Hatipler kapatılsın diye ortalığı ayağa kaldıranlar hayıflanıyor, daha dün kızlarımıza başka ülkeleri işaret edenler, bugün o kızlarımızla fotoğraf vermek için uğraşıyor. Daha dün bidon kafalı diyen CHP zihniyeti, sizin oyunuzu almak için 40 takla atıyor.

'ÇIRAK BİLE DEĞİL'

* Ülke yönetmek için bir tecrübe gerekmez mi? Yahu, bu, çırak bile değil. Çırağa dükkan teslim edilir mi? Sizin karşınızda çıraklığı geride bırakmış, kalfalığı belediye başkanlığında geçmiş, başbakanlıkta ustalık mertebesine ulaşmış, ustalığı cumhurbaşkanlığında devam ettiren biri var. Şimdi sizlerden baş ustalık için icazet isiyorum.

'TRAJİKOMİK'

* Kendi partisinde dahi başarı sağlayamayan birinin ülke yönetimine talip olması komiktir, hatta trajikomiktir. Biz elbette karşımızdaki bu çapsızlarla yarışmıyoruz, AK Parti olarak kendi kendimizle, kendi projelerimizle yarışıyoruz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)