Erdoğan'ın oğlu Muharrem İnce'nin "Sevim Tanürek" konuşmasını yasaklattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Yalova’da dershane yöneticiliği yaptığı yıllarda öğretmenlerin sigorta primini yatırmadığını söylemişti.

“SEVİM TANÜREK CİNAYETİNİ ARAŞTIRALIM”

İnce, Elazığ’da yaptığı mitingde Erdoğan’a şöyle yanıt vermişti:

“Her gün bir şeyler söylüyor. Tam 20 sene öncesine gitmişler. Dershanelerde iki türlü öğretmen çalışır. Emekliler için prim ödenir ama hiçbir faydası yoktur onun. Emekliler o paranın kendisine verilmesini isterler. Erdoğan eski defterleri açma bak açarım altında kalırsın. Dershanede 20 sene önce ceza kesilmiş. E ne olmuş? Sonra ödenmiş. İstersen gel bir de Sevim Tanürek cinayetini araştıralım. Açtırma ağzımı.”

Ses sanatçısı Sevim Tanürek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın kullandığı otomobilin çarpması sonucunda hayatını kaybetmişti.

İNCE’NİN SÖZLERİNE ERİŞİM ENGELİ

Haber siteleri Muharrem İnce’nin bu sözlerini haberleştirdi. İnce’nin açıklamalarının ardından Sevim Tanürek cinayeti yeniden gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan mahkemeye başvurarak İnce’nin açıklamalarının yer aldığı haberlere erişim engeli getirilmesini talep etti.

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği de Burak Erdoğan’ın talebi üzerine İnce’nin sözlerinin yer aldığı haberlere erişim engeli getirdi.

NE OLMUŞTU

1 Mayıs 1998 günü İstanbul'un Şişli ilçesinde, Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinde, saat 11.45 sularında meydana gelen kazanın ardından, Türk sanat müziği sanatçısı Sevim Tanürek, Alman Hastanesi'ne kaldırılmış, fakat kurtarılamamıştı.

Kazaya dair yargılama sürecinin sonunda Burak Erdoğan tamamen suçsuz bulunmuş, kazadaki bütün kusur, hayatını kaybeden Sevim Tanürek'e yüklenmişti.

İŞTE MAHKEMENİN O KARARI


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)