"Cübbe giymekle yargıç, fakülte bitirmekle hukukçu olunmaz"


Ulusal Eğitim Derneği Isparta Şubesi olarak, SDÜ Doğu Yerleşkesine yaptırılan erkek öğrenci yurduna “BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ ÖĞRENCİ YURDU” adı verilmesinin “iptali istemi” ile 23.01.2018 günü ANKARA 5. İDARE MAHKEMESİ huzurunda dava açtık.
Açtığımız bu dava; ANKARA 5. İDARE MAHKEMESİ'NİN 27. 03. 2018 tarih - 2018/801 sayılı kararı ile "ehliyet yönünden" reddedilmiştir. 
Yani; 
a) UED Genel Yönetim Kurulunun "yetki devri" yok sayılmış,
b) UED Tüzüğünün bir öğrenci yurduna;
Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine, kuruluşuna, kurucusuna, laik demokratik cumhuriyete ve cumhuriyet hukukuna karşı olduğu belgelerle sabit bir kimliğin  (Kürt Said)“BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ  adının verilmesi ile doğrudan bir bağlantısı yokmuş.
Ne diyelim; 
Tam bir akıl yitimi!

"Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerini, kuruluşunu, kurucusunu, laik demokratik cumhuriyeti ve cumhuriyet hukukunu" savunmak her Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşına Anayasamız tarafından verilmiş bir "GÖREVDİR" Tüzükte yazıp yazmamasının hiç bir önemi de yoktur. 
Kaldı ki Ulusal Eğitim Derneği tüzüğü Bu değerleri korumak, geliştirmek, yaygınlaştırmak amacını temel almaktadır. 

ANKARA 5. İDARE MAHKEMESİ yargıçları hangi ülkede yaşıyorlar anlamakta zorlanıyorum..
Bu davanın Avukatlığını üstlenen saygın hukukçu Av. Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun  5 yıl süresince yargılandığı ve beraat ettiği cümlenin tam da yeri "cübbe giymekle yargıç, fakülte bitirmekle hukukçu olunmaz."
  Bir ibret belgesi olan karar  aşağıdadır..
Saygılarımla 
Mahmut ÖZYÜREK
UED Isparta Şube Başkanı




Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)