Şener, Erdoğan’ın Gülen ziyaretini açıkladı: Ahmet Ergün ile birlikte gitti


CHP’nin Konya milletvekili adayı Abdüllatif Şener, AKP’yi kurmadan önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kimle birlikte Pensilvanya’yaya gidip Fethullah Gülen’le görüştüğünü açıkladı.

Şener, Erdoğan’ın, belediye başkanlığı döneminde en yakınındaki isim, hatta kasası olarak bilinen Ahmet Ergün ile Gülen’i ziyaret ettiğini söyledi.

HP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdoğan’ın AKP’yi kurmadan önce Gülen’i ziyaret ettiğini ve icazet aldığını söylemişti. Erdoğan ise rakibine, “Başladın yalana, ispat etmezsen namertsin” diyerek çıkışmıştı.

Şener, Erdoğan’ın, 24 Haziran’daki seçimleri kazanması durumunda Türkiye’de ne hukuk, ne adalet, ne de devlet kalacağını savundu.

Şener şunları söyledi: “Bu dönemdeki yolsuzlukların daha öncekilerle kıyaslanacak hali yoktur, hem miktar hem yaygınlık açısından. Temel hak ve özgürlükler biter. Böyle bir yönetim altında ekonomi de ayakta kalamaz zaten. Herkesi susturarak varlığını devam ettirmeyi bir yöntem olarak görüyor, ona devam edecektir. Ama demokrasiyi yıkarsanız, ekonomi de yıkılır. Kendisi de o ekonominin altında kalır, sürdüremez yani.”

CHP adayı, yakınındakilerin Erdoğan’a neden karşı çıkmadığı sorusunaysa şu yanıtı verdi: “Çünkü hepsi bir koltuğa, bir ikrama nail olurum diye bakıyor. Zaten söyleseler de dinlemez ki o ! Hep kafasındakilerin gerçek olduğuna inanır. Ona aykırı bir şey söylerseniz herkesin içinde azarlar, döver. Bu basına yansıyan dayaklar filan hep doğrudur…”

AKP’nin kurucularından Şener, Erdoğan’ın, Pensilvanya’da Gülen’le görüştüğüne dair iddialara da değindi ve ziyarette yanında olan ismi açıkladı: “Ahmet Ergün’le beraber Pensilvanya’ya gittiler ve Fethullah Gülen ile görüştüler. Tayyip Erdoğan’ın ilk Pensilvanya ziyaretinde yanında Ahmet Ergün vardı.”

‘Bülent Arınç kendi bireysel dengeleriyle meşgul’
Şener, Bülent Arınç’ın oğlunun AKP’den milletvekili adayı olmasıyla ilgiliyse, “Bülent bey bir bakarsınız gözyaşı döker, bir bakasınız muhalefet eder, derken birden ‘U’ dönüşü yapar. Bülent Bey işte, kendi bireysel dengeleriyle meşgul.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)