'Microliobunum erseni Kurt' adı verilen yeni örümcek keşfedildi

Kilis'te 'Microliobunum' cinsi örümceğe ait yeni bir tür keşfedildi. Örümcek 'Microliobunum erseni Kurt' olarak adlandırıldı.


Kilis’te yeni bir çoban örümceği türü keşfedildi. Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kemal Kurt, dünyada ilk kez Kilis’te görülen yeni çoban örümceği türünün, Kilis’in Akçağıl köyü yakınlarında tespit edildiğini söyledi.

Kurt, “Yeni bir takson olduğu anlaşılan türe, örnekleri toplayan Doç. Dr. Ersen Aydın Yağmur’un ismine atfen ‘Microliobunum erseni Kurt, 2018’ ismi verildi. Yapılan çalışma Turkısh Journal of Zoology isimli dergide yayımlandı. Microliobunum cinsine ait olan bu tür, ilk defa tanımlaması ve isimlendirilmesi yapılarak dünya literatürüne kazandırıldı” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise bu keşfin kendilerini memnun ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Ülkemiz çok büyük bir canlı ekosistemine sahiptir. Halen keşfedilmemiş türleri içerisinde bulunduran ülkemiz; Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının kesişme noktasında bulunması, olağanüstü zengin topoğrafik ve iklim çeşitliliğine sahip olması, üç kıtanın tarihi göç yolları üzerinde yer aldığı için değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış olması gibi sebeplerle oldukça zengin bir biyolojik çeşitliliğe sahiptir. Bu tür hem bilim dünyası hem de bizler için büyük bir heyecan oldu. Örnekleri toplayan Doç. Dr. Ersen Aydın Yağmur ve türün keşfini gerçekleştiren Doç. Dr. Kemal Kurt’u bu keşiflerinden ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” 

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)