'İnşallah Bol Bol İçki ve Sigara İçilir' Demiş



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin 1970’lerde, “İnştanrı bolca bolca içki ve sigara içilir” diyerek meyhane açan Gümrük ve Tekel bakanı gördüğünü belirterek ‘andığı’ isim CHP Genel Başkan desteksı Faik Öztrak’ın babası Orhan Öztrak.

‘Esprili havaya uyarak’ söylemiş
3 Ağustos 1976 tarihindeki hürriyet gazetesinde yer edinen habere gore dönemin bakanı Öztrak, söz mevzusu ifadeyi, Ankara’nın Kızılay semtinde bir bar açılışında ‘esprili havaya uyarak’ kullanmış.

Haberdeki ifade şöyle: “Öztrak… barın açılışında da esprili havaya uyarak ‘İnştanrı bol bol içki ve sigara içilir’ dileğinde bulundu.”

Erdoğan ‘Dünya Tütüne Hayır Günü’ vesilesiyle gençlerle buluşmuş, “Alkol düzenlemesinden uyuşturucuyla mücadeleye kadar her adımımız engellenmeye çalışıldı. Türkiye 1970’lerde ‘İnşallah bolca bolca içki ve sigara içilir’ temennisiyle meyhane açan, Gümrük ve Tekel bakanları dahi görmüştür” demişti.

Sigaraya yeni vergi sinyali
Erdoğan sözlerine şöyle devam etmişti: “hepimiz bu sigara müptelası olan yurttaşlarımızı çok seviyoruz. Onların sigara fiyatlarını arttıralım, bir ihtimal o zaman bu işten yavaş yavaş kaçarlar diye düşünüyoruz fakat gene de kaçmıyorlar nedense? Ama bizler gene vergiyi sigaraya bindireceğiz, böylece de bu yola devam edeceğiz.“

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)