‘Hepimiz askeriz PKK’ya yeteriz!’


Çukurca’da verdiğimiz 24 şehidin acısı ve öfkesi dinmek bilmiyor. Türkiye bir haftadır ayakta

İlk günden beri sokaklara dökülen halk, dün de meydanlardaydı. Türkiye’nin dört bir yanında eline bayrak alan on binlerce kişi terörü lanetledi… Meydanlar kırmızı-beyaza büründü
Hakkari’nin Çukurca ilçesine teröristlerce düzenlenen hain saldırılarda 24 askerin şehit olmasına tepki çığ gibi büyüyor. Dün İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Samsun, Kayseri gibi büyük şehirler başta olmak üzere tüm Türkiye’de tepki mitingleri vardı. Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden örgütlenen vatandaşlar, bayraklarını alıp meydanlara çıktı ve teröre lanet yağdırdı.
Taksim kırmızı-beyaz
İSTANBUL gösterilerin en kalabalıklarından birine ev sahipliği yaptı. Başta şehit aileleri derneği olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de katıldığı yaklaşık 50 bin kişi Taksim Meydanı’ndan Tünel’e kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Havanın güzel olması nedeniyle bebeklerini, çocuklarını götüren genç kadınlar da gösteriye katıldı. Yediden 77’ye eline bayrağı alan toplumun her kesiminden vatandaş terörü protesto ederek İstiklal Caddesi’ni Türk bayraklarıyla kırmızıya boyadı. “Şehitler ölmez vatan bölünmez” “Her Türk Asker Doğar”, “İmralı basılsın apo asılsın” “Mecliste terörist istemiyoruz” gibi sloganlar atan kalabalık kimi zaman şehitler anısına saygı duruşunda bulunarak kimi zaman da hep bir ağızdan İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı okuyarak yürüdü. Herhangi bir olayın yaşanmadığı protesto gösterisinde terör örgütü elebaşı Öcalan’ın temsili maketi Galatasaray Lisesi önünde yakıldı. Taksim Meydanı’nda saat 14.00 sıralarında başlayan yürüyüş iki saat sürdü.
3 kilometre yürüdüler
KAYSERİ’de sivil toplum kuruluşlarınca ortaklaşa düzenlenen teröre tepki mitingine yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Mitingte konuşan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Aileleri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, “Bu ülkenin dili Türkçe’dir. Bayrağı al- yıldızlı al bayraktır. Başkenti Ankara’dır. Bunu kimsenin değiştirmeye gücü yetmez” dedi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 bin kişi, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Hepimiz mehmediz biz de askeriz’, “Mecliste PKK istemiyoruz’, ’İmralıyı basarız, Apo’yu asarız’ sloganları atarak Şehitliğe kadar yaklaşık 3 kilometre yürüdü.
BDP binası taşlandı
ADANA’da ’Teröre Lanet, Şehitlere Saygı’ yürüyüşünde yaklaşık 10 bin kişi, terör örgütü PKK’yı protesto etti. İnternette sosyal paylaşım sitelerinde yapılan çağrılar üzerine vatandaşlar saat 14.00 sıralarında Uğur Mumcu Meydanı’nda bir araya geldi. Ellerinde Türk Bayrakları dalgalandıran vatandaşlar ’Hepimiz Mehmetçiğiz PKK’ya yeteriz’, ’Ne mutlu Türküm diyene’ ve ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ yazılı dövizler taşıyarak, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Vatan sana canım feda’ sloganları attı. Yaklaşık 500 kişi, kortejden ayrılıp, Cemal Gürsel Caddesi’ndeki BDP Adana İl Başkanlığı’nın bulunduğu binayı taşladı.
100 bin kişi meydanda
İZMİR’de, toplumun her kesiminden yaklaşık 100 bin kişi son terör saldırılarına tepki göstermek için Gündoğdu Meydanı’na akın etti. Ellerindeki Türk Bayraklarıyla alanı dolduranlar, Hakkari’deki son saldırıda şehit olan 24 askerin adlarının yazılı olduğu büyük bez pankartlarla alana giren grubu alkışlarla karşıladı. Vatandaşlar, hep bir ağızdan terörü lanetlerken ’Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz’, ’Askere uzanan eller kırılsın’, ’Kahrolsun PKK’ sloganları attı.
Şehitler burada
SAMSUN’da yaklaşık 5 bin kişi, ’şehitlere saygı ve teröre tepki’ yürüyüşünde buluştu. Terör olaylarına tepki gösteren vatandaşlar bir sosyal paylaşım sitesinden haberleşerek ’şehitlere saygı ve teröre tepki’ yürüyüşü düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, daha sonra Atatürk Anıtı’na gitti. Burada saygı duruşunda bulunan kalabalık ardından hep bir ağızdan, Hakkari’nin Çukarca İlçesi’nde terör örgütünün düzenlendiği saldırılarda şehit düşen 24 askerin isminin okunmasıyla birlikte ’Burada’ diye bağırdı. Binlerce kişi daha sonra ’Şehidim hakkını helal et bize’, ’Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye slogan atarak yürüyüş yaptı.
’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’
ZONGULDAK’ta, çoğunluğunu dershane öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 1000 kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek terörü lanetledi. Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta oluşturdukları grup ile örgütlenen dershane öğrencileri, Gazipaşa Caddesi’ndeki Madenci Anıtı önünde toplandı. Öğrencilere, aileleriyle birlikte bazı vatandaşlar da destek verdi. Yaklaşık bin kişi, polisin güvenlik önlemi altında cadde trafiğini aksatmadan yürüyüşe başladı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık, ’Kahrolsun PKK’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Her Türk asker doğar’ sloganları attı.

24 şehit için 24 saat nöbet

BEYKOZ’da yaşayan 24 gönüllü, Hakkari Çukurca’da şehit düşen 24 asker anısına, Beykoz sahilinde bulunan Anıtlar Parkı’nda 24 saat süreyle bayrak nöbeti tutmaya başladı. Anıt Parkın önünde dün gece 23.00 sıralarında buluşan 2’si kadın 24 gönüllü, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu. Daha sonra gönüllüler, Çukurca’da şehit düşen askerlerin ismi ile tekmil vererek bayrak nöbeti tutacakları yerlere gitti. Tekmil verme sırasında çevreden geçen vatandaşlar, gönüllülere destek verip alkışladı. 24 şehit için 24 saat süreyle nöbet tutacaklarını söyleyen gönüllüler, “Onlar bizim gururumuz. Onlar olmasa biz de burda olamazdık” dedi.
Büyük yürüyüş 30 Ekim’de İstanbul’da
Son dönemde artan terör olayları nedeniyle 24 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan “Birliğe Çağrı Platformu” 30 Ekim tarihinde İstanbul’da yürüyüş düzenleme kararı aldı. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çicek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderlerine bir dizi ziyaret gerçekleştiren 24 sivil toplum kuruluşunun başkanları, istişareleri sonucunda alanın kararları dün TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) toplantı salonunda açıkladı. 30 Ekim Pazar günü, toplumun tamamını temsil eden meslek örgütlerinin, sendika konfederasyonlarının ve derneklerin öncülüğünde, siyasi partilerin de desteğiyle, İstanbul’da büyük bir yürüyüş yapılacağını bildiren platform, yürüyüşte, sadece, birliğin ve bütünlüğün simgesi ay yıldızlı bayrağın taşınacağını bildirdi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu büyük yürüyüşe bizimle aynı hissiyatı paylaşan herkesi davet ediyoruz. Kirli oyunlara inat birlikte yürüyeceğiz. Herkesi bu yürüyüşe bekliyoruz” dedi.
500 metrelik Türk Bayrağı
Teröre lanet yürüyüşlerine Ege ve Akdeniz bölgesindeki birçok ilde yoğun katılım oldu. Antalya’da toplanan vatandaşlar ellerinde bayraklarla sloganlar atarak yürüdü. Marmaris’te de dev bayraklar açıldı. Mersin’de ise terör olaylarını protesto etmek amacıyla yaklaşık bin kişi, 500 metre uzunluğunda dev Türk bayrağını kent sokaklarında taşıdı. Yol boyunca terör örgütü aleyhine sloganlarını sürdüren vatandaşlar, Askerlik Şubesi önünde de İstiklal Marşı okudu.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)