Münevver Karabulut cinayetinde savcı istediği cezayı açıkladı!


Münevver Karabulut cinayeti davasında savcı mütaalasını açıkladı. Cumhuriyet Savcısı Uğur Başar, sanık Cem Garipoğlu’nun, "çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek" suçundan, 18 ila 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istedi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 10. duruşmaya tutuklu sanık Cem Garipoğlu ile aralarında Cem Garipoğlu’nun babası Nida Garipoğlu’nu annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve amcası Hayyam Garipoğlu’nun da bulunduğu 5 tutuksuz sanık ile Münevver Karabulut’un anne, babası ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Uğur Başar, tutuklu sanık Cem Garipoğlu’nun , "çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek" suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savcı Başar ayrıca Cem Garipoğlu’nun tutuksuz yargılanan Babası Mehmet Nida Garipoğlu, annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve Amcası Hayyam Garipoğlu içinde istediği cezaları açıkladı.

SAVCI, BABA GARİPOĞLU İÇİN BERAAT İSTEDİ

Savcı, 1 yıl tutuklu olduktan serbest bırakılan ve tutuksuz yargılanan baba Nida Garipoğlu’nun, "çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek suçuna iştirak etmek" suçundan delil yetersizliği nedeniyle beraatini talep etti. Baba Garipoğlu’nun suça iştirak ettiği yönünde kanıtlar bulunmadığını belirten Savcı, baba olarak oğlunu korumaya yönelik çabalarının da yasal olarak bir ceza karşılığının olmadığını vurguladı.

ANNE GARİPOĞLU İÇİN CEZA İSTEDİ

Savcı, anne Tülay Makbule Garipoğlu’nun da "suç delillerini gizleme ve yok etmek" suçundan, 6 ay ila 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

AMCA GARİPOĞLU VE ÇALIŞANLARI İÇİN DE CEZA İSTEMİ

Savcı, amca Hayyam Garipoğlu ile Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt’un, "suçluyu kayırmak" suçundan 6 ay ila 5’er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi

CEM GARİPOĞLU: MÜNEVVERİN AİLESİNDEN ÖZÜR DİLERİM

Savcının verdiği mütalanın ardından mahkeme başkanı sanıklara bir sözleri olup aldığını sordu. Tutuklu sanık Cem Garipoğlu söz alarak çok üzgün ve pişman olduğunu söyleyip, "Hem kendi ailemden hem de Münenevver’in ailesinden özür dilerim" dedi.

Mahkeme Cem Garipoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verirken, karar duraşmasının 18 Kasım tarihinde saat 13:30’da yapılmasına karar verdi.

GARİPOĞLU AİLESİNE TEPKİ GÖSTEREN SEYİRCİ DIŞARI ÇIKARILDI

Duruşmada söz alan Münenevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun en üst sınırdan ceza almasını istedi. Mahkeme salonunda bulunan Garipoğlu ailesine dönerek, "Öldürülen sizin kızınız olsaydı ne yapardınız ? " diye soran Baba Karabulut, Garipoğlu ailesinin korunduğu iddia etti. Baba Karabulut, Cem Garipoğlu’nu göstererek "Bu zanlının ne özelliği var diye" sordu. Bu sırada duruşmayı izleyen bir kişi " parası var" diye bağırarak Cem Garipoğlu’na hakaret etti. Mahkeme başkanı adı öğrenilemeyen izleyiciyi mahkeme salonundan attırdı.

BABA KARABULUT: KIZIMIN KANI YERDE KALMAYACAK

Duruşmanın ardından Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ve Süreyya Karabulut habercilere açıklamalarda bulundu. Avukat Epözdemir, savcının mütalasını yerinde bulduklarını, mahkemenin vereceği karara göre Yargıtay’a başvurup, vurmayacaklarına karar vericeklerini söyledi. Avukat Epözdemir, sanık avukatlarının cezayı indirebilmek için her türlü yöntemi uyguladıklarını öne sürdü. Baba Süreyya Karabulut da kızının kanının yerde kalmayacağını söyledi. Bu arada her duruşmada olduğu gibi bir grup Münevver Karabulut’un öldürülmesini ve cinayet zanlısı Cem Garipoğlu’nu protesto etti.

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)