AKP, şehit ailelerini ve gazileri yok mu sayıyor?

- AKP, CHP istediğinde neden karşı çıkmıştı?
-Şehit Ailelerine ve Gazilere neden yok sayılıyor?
- Askerlik Vatan Borcu değil midir?
- Bedelli Askerlik, zengin kimselere imtiyaz tanımak için mi çıkarılıyor?
- Kaç Milletvekili'nin oğlu bedeli Vatan uğruna ölmek olan askerlik yaptı?
 Editör

AKP’nin bedelli askerlik için çalışma başlatması; hayatını feda eden şehitlerin ruhunu sızlattı, ailelerini isyan ettirdi.
Bayramdan sonra...
CHP önerdiğinde şiddetle karşı çıkan AKP bedelli askerlik için düğmeye bastı. Şehit yakınları ve gazi tepkilerini yok sayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bayramdan sonra çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.
Vekil çocuğu mu var!
BaŞbakan Erdoğan’ın bedelli askerlikle ilgili söylediği “Gönlümüzden geçiyor” sözüne de tepki gösteren şehit yakınları, “Kesinlikle karşıyız. Yoksa vekillerin askerlik çağına gelmiş çocukları mı var!” diyor.

Parası olanla olmayanı mı ayıracağız!..
AKP iktidarının ’bedelli’çalışması, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bile tepkisini çekti. Arınç kolunu, bacağını hatta hayatını yitirenleri hatırlattı:
Gaziler “Biz gittik, askerlik yaptık, elimizi, gözümüzü, kulağımızı kaybettik. Sen de git!” diyor. Parası olan ve olmayan arasında bir ayrım mı yapacağız!

AKP bedelliyi bayram sonrası çıkaracak
Başbakan Erdoğan’ın “Gönlümüzden geçiyor” dediği bedelli askerlik için Milli Savunma Bakanı Yılmaz, çalışmalara bayram ertesi hız vereceklerini söyledi.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bedelli askerlikle ilgili “Gönlümüzden geçiyor” şeklindeki açıklamasına şehit aileleri ve gaziler başta olmak üzere toplumun büyük kesiminin tepki göstermesine rağmen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gerekli çalışmalara bayramdan sonra başlayacaklarını söyledi. Meclis’te gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorularını yanıtlayan Yılmaz, çalışmanın ne zaman biteceğiyle ilgili zaman veremeyeceğini ifade etti.

35 yaş sınırı
Yılmaz, “Çalışma bittiğinde Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz ve açıklamayı yapacak” diye konuştu. Israrlı sorular karşısında zaman veremeyeceğini yineleyen Yılmaz, “Arkadaşlar çalışmayı ne zaman bitirirlerse onlardan alacağım ondan sonra da eğerlendireceğim” dedi. “35 yaş sınırıyla” ilgili bir başka soru üzerine Yılmaz, “Bununla ilgili kimin açıklaması lazım? Benim değil m? Benden duyarsanız inanın, benden duymazsanız inanmayın. Çalışma önce benim elime gelecek benden sonra da Başbakanımıza gidecek. Özü bu” diye konuştu.

Her Türk’ün vatan borcudur
Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Tamer Uran, bedelli askerliğe karşı tepkisini anayasadaki eşitlik ilkesine vurgu yaparak gösterdi. Uran, “Biz bu ilkeye inanan insanlarız. Bedelli askerliğe karşıyız. Özellikle şehit ve gazi sayısının arttığı bu günlerde, terörle mücadelenin devam ettiği bu günlerde, Genelkurmay’ın asker ihtiyacının olduğu bu günlerde bedellinin çıkmasına karşıyız” şeklinde konuştu.

“Hiç hoş değil”
Uran, bedelli askerlikten gelen paranın şehit ve gazi ailelerine verileceği yönündeki haberlere de değinerek, “Bu, şehit ve gazi ailelerinin onurlarını kıran ve inciten bir durum. Şehit ailesi ve gaziler bu ülkeyi, vatanı sevdikleri için bedel ödemişlerdir. Ülkeye hizmet etmenin, kan ve can vermenin bedeli parayla ölçülemez. Bir kesimin askerlik yapmamak için bunu aracı olarak kullanması da hiç hoş değil. Bunu kabul etmiyoruz. Bu türkülere de yansımış, ’Fakir askere gider, zengin bedel verir’ diye. Maalesef o duruma geldik. Askerlik hizmeti her Türk vatandaşının vatandaşlık görevidir” diye konuştu.

Bülent Arınç bile tepki gösterdi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da bir TV’ye yaptığı açıklamada bedelli askerliğin çıkarılma çalışmalarına tepki gösterdi. Arınç “Şehitler, gaziler, şunu söylüyorlar; ’Biz gittik askerlik yaptık, benim babam, benim kardeşim, benim oğlum Hakkari’de, Şemdinli’de, Çukurca’da hayatını kaybetti, şehit oldu. ’Veya gaziler; ’Ben gözümü, elimi, kulağımı kaybettim, birader sen de git bakalım, sen niye kendine ayrıcalık yapıyorsun? ’Parası olan ve olmayan arasında bir ayrım mı yapacaksın? Bu çok ciddi bir şey. Türkiye’nin terörle boğuştuğu bir zamanda, her gün tabutların içinde şehitlerin geldiği bir zamanda, ’efendim bedelli olsun’ dediğiniz zaman, bunu anlayışla karşılamayacak, buna karşı çıkacak, 10 binlerce insan var” diye konuştu.

“Vekillerin askerlik çağına gelmiş çocukları mı var?”
Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Hamit Köse, bedelli askerliğe kesinlikle karşı olduklarını söyledi. Köse, “Bu tamamen mutlu azınlıkları memnun etmek için çıkarılan bir yasadır. Şu ana kadar şehitlerin içerisinde hiçbir zengin çocuğu yok. Tahmin ediyorum bu kadar terör olaylarının arttığı bir dönemde milletvekilleri ve bürokratların askerlik çağına gelmiş çocukları var ki onları kurtarmak için böyle bir senaryo yazıyorlar” dedi. Bedelli askerlik konusunun temcit pilavı gibi Türk milletinin gündemine getirilmesinin son derece rahatsız edici bir durum olduğunu vurgulayan Köse şöyle konuştu: “Bakanın birisi diyor ki ’Elde edilecek gelir şehit ve gazi ailelerine bağışlanacak. Şehit ve gazi aileleri bu kadar küçülmedi. Bu ülke için, bu bayrak için kanlarını akıttılar. Oradan gelecek üç-beş kuruş için değil. Şehit aileleri ismi kullanılarak daha önce de tekel vergisinden inhisar yardımı vardı. Orada da bizim ismimiz kullanılarak halktan vergi toplanıyordu. Peki, hangi birisi şehit ailelerine yansıdı?. Biz bu işten çok rahatsızız. İsmimizi kullanmasınlar.”

Şehit babası: Hakkımızı asla helal etmiyoruz
Şehit babası Sezai Okay, bedelli askerlik konusunu ortaya atanları nefretle kınadığını söyleyerek, “Ülkemizde terör kol geziyor, yavrularımız artık üçer beşer değil, yirmişer olarak ölüyor. Böyle bir dönemde bu tür şeylerin ortaya atılması hepimizin yüreğini dağlıyor. Önce PKK terörünü önlesinler” dedi. Okay, “Benim oğlum da isteseydi Amerika’ya gider işi uzatabilirdi, imkanı da vardı ama istemedi. Vatan görevini yapmak istedi. Bugüne kadar 30 bin şehit vermişiz. Bu insanlar haklarını helal edecekler mi, etmeyecekler. Biz, bu ülke topraklarını bölmeye çalışanlara, vatan topraklarını ona buna satanlara, yetim hakkı yiyenlere ve sudan sebeplerden dolayı çocuklarını askere göndermeyenlere hakkımızı helal etmiyoruz” şeklinde konuştu.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)