AKP'li Çorum Belediyesi hakkındaki yolsuzluk iddiaları

AKP'li Çorum Belediyesi hakkındaki yolsuzluk iddialarını meclis gündemine taşıyan CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, 'İçişleri Bakanlığı, CHP'li belediyelerin kapılarında neredeyse maaşlı memur gibi çalışan müfettişlerinden bir kısmını da Çorum Belediyesi'ne göndersin. Çorum kamuoyu da Çorum Belediyesi'nde neler dönüyor, bunları öğrensin'dedi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını Meclis gündemine taşıdı. TBMM oturumunda gündem dışı söz alan CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum Belediyesinde yaşanan yolsuzluk iddialarını gündeme getirerek, “Çorum Belediye Başkanı Külcü 2009 yılında bir kamu kuruluşundan yönetim kurulu üyesi olarak almakta olduğu maaşı hacizli olarak geldi Çorum’a, maaşı hacizliydi. İki yılı aşkın süredir Çorum’da Belediye Başkan’ının imar ve ihale işlerinde yaptığı yolsuzluklar dedikodu olarak dolaşıyordu. Ama 15 Kasım’da yerel basındaki bir gazeteci bu işi dedikodu olmaktan çıkarttı ve iddialı bir halde Çorum kamuoyunun bilgisine sundu. Bir süre Çorum kamuoyunu oyalayan Belediye Başkanı 2009’da maaşı hacizli olarak geldiği Çorum’da bir hazır beton santraline ortak olduğunu açıklamak zorunda kaldı” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı’nı göreve çağıran Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye başkanları şehir eminleridir, en güvenilir insanlardır. Değil hakkında iddia olması, dedikodu bile çıkmaması gerekir diye düşünüyorum. İçişleri Bakanlığ’ından da özellikle buradan rica ediyorum. CHP’li belediyelerin kapılarında neredeyse maaşlı memur gibi çalışan müfettişlerinden bir kısmını da Çorum Belediyes’ine göndersin de Çorum kamuoyu da Çorum Belediyesinde neler dönüyor, bunları öğrensin. Özellikle bunu istiyorum.”

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)