Allah Balyoz komplosunu yapanları ve bizlere bu acıları yaşatanları helak etsin...

Balanlı beddua etti

“Allah Balyoz komplosunu yapanları ve bizlere bu acıları yaşatanları helak etsin...”
İzleyici sıraları: Amin...
Balyoz Planı iddialarına ilişkin 224 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 51. duruşması dün yapıldı. Suçlamaları reddeden Orgeneral Bilgin Balanlı, “Beni bu duruma düşürenleri lanetliyorum. Bizlere iftira atanlar bunun hesabını bir gün mutlaka vereceklerdir” dedi.
Davanın sahte dijital verilere dayandığını ileri süren Balanlı, şunları söyledi: “Cumhuriyet savcıları ve mahkeme tarafsızlığını yitirmiştir. İddia sahibi, iddiasını ispat etmekle yükümlüdür. İddia makamını ispata davet ediyorum. TSK mensupları suç örgütü gibi gösterilmiştir.”

“Beni bu duruma düşürenleri lanetliyorum”
“Balyoz Planı” iddialarına ilişkin 224 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 51. duruşması dün yapıldı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Albay Dursun Çiçek ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da aralarında bulunduğu 148 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada suçlamaları reddeden Balanlı, “Türk ulusu adına Türk hakimleri önünde temelsiz, sahte iddialar nedeniyle savunma yapmak zorunda bırakıldığım için son derece üzgünüm. Beni bu duruma düşürenleri lanetliyorum. Bizlere iftira atanlar bunun hesabını bir gün mutlaka vereceklerdir” dedi.

İspata davet ediyorum
Görsel sunum eşliğinde savunma yapan ve davanın sahte dijital verilere dayandığını ileri süren Balanlı, şunları söyledi: “Davanın iddianamesinde hiçbir somut delil bulunmamaktadır. İddialar hayal ürünüdür. Cumhuriyet savcıları ve mahkeme tarafsızlığını yitirmiştir. Balyoz davasında masumiyet karinesi ihlal edilmiştir. İddia sahibi, iddiasını ispat etmekle yükümlüdür. Bu nedenle iddia makamını ispata davet ediyorum. Bu dava ile TSK mensupları suç örgütü gibi gösterilmiştir.” Balanlı, “Bilvanis Çiftliği isimli klasörde, kendisi adına imzaya açılmış Nisan 2007 tarihli bir belgede, çiftliğin mevcut detaylı hava fotoğraflarının incelenmesi ve emir verildiğinde havadan yere taarruzlar icra etmek üzere ayrıntılı hedef analiz çalışması yapılacağı” iddialarına değindi. Nisan 2007 tarihli bu dijital veriyle ilgili yapılan incelemede, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın hiçbir biriminde izine ve kaydına rastlanmadığını ifade eden Balanlı, bunun kesin olarak sahte olduğunun ortaya çıkarıldığını savundu. Tutuklanmasına neden olan dijital verileri içeren flash bellekle ilgili 19 Şubat’ta e-postayla ihbar yapıldığını, arama kararının da 20 Şubat’ta çıkarıldığını ifade eden Balanlı, sanıklardan Hakan Büyük’ün evinde yapılan aramanın 21 Şubat günü saat 08.35’de başladığını, ancak aramada bulunuğu belirtilen 8 ve 31 nolu delil klasörlerinin bundan 7 gün önce 14 Şubat tarihinde DVD’ye yazıldığını anlattı. Sanık Balanlı, şöyle devam etti:

Mahkemeniz aldatılmıştır
“Bu komplocu çete yüzünden, yüzlerce general, subay soruşturmaya tabi tutulmuş ve birçoğu tutuklanmış, yüce Türk milleti adına görev yapan mahkemeniz aldatılmıştır. Bu çete için en kısa zamanda gereğinin yapılması, millete saygının gereği olduğu gibi mahkemenizin de sorumluluğudur.” Orgeneral Balanlı, “Allah Balyoz komplosunu yapanları ve bizlere bu acıları yaşatanları helak etsin” dedi. Balanlı’nın bu sözleri üzerine sanık ve izleyici bölümünden “Amin” sesleri yükseldi.


(AA-CİHAN)
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)