Bahçeli, Haçlı saldırılarını mı meşrulaştırıyorsun

Bahçeli, Başbakan’ı Almanya’dan topa tuttu.
MHP lideri, Batı ülkelerini Suriye’deki rejime karşı müdahaleye çağıran Erdoğan’a sordu: Ağzından çıkanları kulağın duyuyor mu?
İştahları artıyor
Essen’de Ülkücülerin kongresine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’yi hedef aldı. Bahçeli, “Ayrılma, bölünme arayışında olanlar, çevre ülkelerdeki olaylara baktıkça iştahları artmakta ve kendilerine dayanak bulmaktadırlar” dedi.
Anlat, itiraf et
ErdoĞan’ın bu tehlikeyi görmediğini, Tunus, Mısır ve Libya’dan sonra komşu ülkeyi hedef aldığını belirten Bahçeli, “Suriye işgal mi olsun istiyorsun? Haçlı saldırılarını mı meşrulaştırıyorsun? Bize anlat, bize itiraf et” diye konuştu.


Devlet Bahçeli’den tarihi uyarılar
- Emperyalist heveslerin teşrifatçılığını yapmaya mı niyetlisin? Türk milletini ve Türkiye’yi, hangi
ateşin içine atacaksın?

- Başbakan‘ın Suriye’yle ilgili sözleri çok tehlikelidir. Hükümetin dış politikası iflas etmiş ve çöl
sıcaklarında kumlara gömülmüştür.

- Ülkemiz açıkça tehlikeli ve keskin bir uçuruma doğru sürüklenmektedir. Bu yoldan dönmek ve bir an önce çıkmak gerekmektedir.

- Başkalarının içişlerine karışır, Suriye’deki muhalefetle içiçe olursanız, yarın da başka ülkelerin aynısını bize yapmasına imkan sağlamış olursunuz.

“Erdoğan’ın amacı Suriye’nin işgali mi”
MHP lideri, Başbakan’a Almanya’dan yüklendi: Ne yani, emperyalist heveslerin teşrifatçılığını yapmaya mı niyetlisin? Haçlı saldırılarını mı meşrulaştırıyorsun?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nda yaptığı konuşmada AKP hükümetini ve Başbakan Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Açılım politikasını eleştiren Bahçeli, “Hatırlarsanız Hükümet, sözde demokratik açılım isimli ve bize göre yıkım olan projesiyle anaların ağlamasını durduracağını iddia etmişti. ‘Analar bir daha ağlamayacak‘ demişlerdi. Görüyorsunuz; değil analar, Türk milleti ağlıyor, feryat ediyor. Menfur saldırılar ciğerimizi dağlıyor” dedi. Devlet Bahçeli, isim vermeden Cumhurbaşkanı Abudullah Gül’e de gönderme yaptığı konuşmasında şunlara yer verdi: “Yine hatırlarsanız, ‘çok iyi şeyler olacak, güzel gelişmeler yaşanacak, umutluyum‘ sözleri bazı ağızlardan çıkmıştı. Habur‘dan terörist karşılama törenlerini sevinerek alkışlayan devletve hükümet temsilcileri vardı. Sizler vatana gelirken birçok zorluk ve bürokratik işlemle karşılaşırken, şehit kanı dökenler merasimlerle karşılanmıştı. Üstelik işledikleri cinayetlerden ve terör örgütü üyeliğinden pişman olmadıklarını söylemelerine rağmen haklarında pişmanlık hükümleri uygulanmış ve salıverilmişlerdi. İstirham ederim; söyleyiniz muhterem kardeşlerim, bu size ve aziz milletimize reva mıdır? Buraya çok uzak olmayan Oslo‘daki müzakereleri de mutlaka işittiniz. İşte bu hadiselerden terörazgınlaşmış ve bastırdıkça alacağına inanmıştır. Taviz tavizi getirmiş, Türk devleti maalesef bölücü terör örgütü karşısında zor durumlara düşmüştür. Üstelik yakın coğrafyalardaki ve komşu ülkelerdeki halk hareketlerinin içimize ve üzerimize sıçrama ihtimali ve bunun için de çaba gösterenlerin varlığı gün geçtikçe belirginlik kazanmaktadır. Diyarbakır‘ı Mısır‘ın Tahrir Meydanına çevirme beyanları kulaklarımızda çınlamaktadır. Ayrılma, dağılma, alt etnik kimliklere bölünme arayışında olanlar çevremizebatıkça iştahları artmakta ve kendilerine dayanak bulmaktadırlar. Ancak Başbakan Erdoğan bunun farkında değildir. Bu tehlikeyi sezecek basiretten yoksun olduğunu göstermektedir.”

Emperyalizmin tetikçiliği
Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Suriye politikasının da yanlışlığana dikkat çekerek, “Kendisi Tunus, Mısır, Libya derken şimdi de Suriye‘yi hedefine almıştır. Ve ‘Libya için iştahlarını kabartanların Suriye‘deki katliamlara sessiz kalması insanlık vicdanında tamiri zor yaralar açmaktır’ sözlerinin nerelere varacağını ve nasıl bir sonuç doğuracağını ya bilmemekte ya da bildiği halde emperyalizmin tetikçiliğine kapı aralamaktan rahatsızlık duymamaktadır” diye konuştu. Bahçeli şöyle devam etti: “Bu sözler aklın ve idrakin durduğuna ve dağıldığına delalettir. Vahametin ve şiddet davetlerinin Sayın Erdoğan‘da nereye kadar ulaştığını göstermektedir. Almanya‘dan sormak isterim ki; Sayın Başbakan sen kendinde misin? Ağzından çıkanları kulağın duyuyor mu? Ne yani, emperyalist heveslerin teşrifatçılığını yapmaya mı niyetlisin? Suriye işgal mi olsun istiyorsun? Okyanus ötesine alan mı açıyorsun, Haçlı saldırılarını mı meşrulaştırıyorsun? Ne yapmaya çalışıyorsun? Bize anlat, bize itiraf et? Almanya‘daki kardeşlerimize izah et? Türk milletini ve Türkiye‘yi, hangi ateşin içine atacaksın? Başbakan Erdoğan‘ın Suriye‘yle ilgili sözleri çok tehlikelidir. Bu kapsamda hükümetin dış politikası iflas etmiş ve Orta Doğu‘nun çöl sıcaklarında kumlara gömülmüştür. Ülkemiz açıkça tehlikeli ve keskin bir uçuruma doğru sürüklenmektedir. Bu yoldan dönmek ve bir an önce çıkmak gerekmektedir. Şayet başkalarının içişlerine karışır, mesela Suriye‘deki muhalefetle içiçe olursanız, yarın da başka ülkelerin, kendi içimizde aynısını yapmasına imkan sağlamış olursunuz.”

Sinsi kuşatma etkisini gösteriyor
Gurbetçilere seslenen Devlet Bahçeli, “Sizler burada, Batı‘nın tesir düzeyi yüksek her türlü propagandasına karşı koyup milli karakterinizi muhafaza ederken, Türkiye‘de siyasi sorumluluk alanlar ne yazık ki sizin elinize dahi su dökemeyecektir” dedi. Bahçeli şöyle devam etti: “Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, Suriye‘de ve Libya‘da akan kanların faturalarını yönetimlerine çıkaran AKP zihniyeti; esasen çifte standardın labirentlerinde kaybolmuştur. Bakınız sinsi bir kuşatma her tarafta etkisini ve taraflarını göstermektedir; Mısır‘da, Hüsnü Mübarek‘in devrilmesine el verenmuhaliflerin öncüleri, imalarla Türkiye‘yi Suriye‘ye bulaştırmaya, işgal etmeye davet etmektedir. BOP, Eşbaşkanı‘nın eliyle yürütülmekte ve dozu artan bir şekilde servis edilmektedir. ABD‘nin doğrudan istilasına şimdilik gerek yoktur. Onun yerine emperyalizmin acenteliğini alanlar vardır ve gereğini de heyecanla yapmaktadırlar.”

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)