Bahçeli,“AKP zihniyeti cumhuriyete şaşı bakmaktadır”

Bahçeli, iktidarın 29 Ekim Bayramı etkinliklerini iptal etmesini eleştirerek, “AKP zihniyeti cumhuriyete şaşı bakmaktadır” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini iptal etmesini eleştirerek, “AKP zihniyeti cumhuriyete tahammülsüzdür ve şaşı bakmaktadır” dedi. Alternatif kutlamalara da tepki gösteren Bahçeli, milli bayramı yeni cepheleşme odağı yapanların masum olmadığını savundu.
Bahçeli, MHP grup toplantısında Van’daki deprem konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayet etmeye hakkı olmadığını belirterek, “Mahalli idareler dahil 17 yıldır Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olan bu zatın, hala suçluyu başka yerlerde araması hakikaten abesle iştigaldir. Başbakan Erdoğan, muhtemel İstanbul depremine yönelik kafa yorması gerekirken hayali projelerle mesela kanal projesiyle vakit ve emek kaybetmiş tehlikeleri soğukkanlılıkla ele alıp gereğini yapacak basireti bir türlü gösterememiştir” dedi. Bahçeli, cumhuriyet üzerinden yürütülen manidar tartışmaları ve Türkiye’nin sokulmaya çalışıldığı sonu olmayan çekişmeleri kabul etmeyerek, Meclis’te düzenlenen tebrikata MHP lideri olarak katılmayı uygun ve doğru bulmadığını söyledi. Bahçeli, “Eğer bahanelere sığınarak cumhuriyetin coşkusu azaltılmak, önemi ve anlamı çarpıtılmak isteniyorsa, hatırlatırım ki milletimiz buna müsaade etmeyecektir” dedi. .

Katırın hakkını dahi arayanlar
Osmaniye ve Bingöl ’de yaşanan terör olaylarına da değinen Bahçeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ’in son açıklamalarına tepki göstererek, “Katırın bile hakkını aramaktan ve savunmaktan bahsedenler, asıl şehidimizin hakkını ne zaman sahipleneceklerdir?” diye konuştu. Bahçeli, terör örgütünü oksijensiz bırakmaktan bahseden Başbakan Erdoğan ’ın, PKK açılımıyla bölücülere suni teneffüs yaptığını ileri sürdü.

Milliyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)