Bugün bayram sadece gülmeye bakalım

Bayramın ilk günü fıkralar Yıldırım Tuna’dan.

Falcı

Geçen gün eşimle falcıya gittim, falcı bizi gülümseyerek karşıladı, “Oturun” dedi, içip ters çevirdiğim kahve fincanı soğuyunca kulpundan tutup ağır ağır kaldırdı, bir süre fincanı inceledikten sonra “2 çocuğunuz var ve çok başarılılar” dedi. “Oooo.. 2 çocuğumuzun olduğunu bildi” dedi karım kulağıma fısıldayarak. Falcı devam etti, “Hayatınızın aşkı ile birlikte yaşlanacaksınız.. Adının baş harfi ‘S’ ile başlayan bir kadın bu” Birden “Aman Tanrım!” dedim heyecanlanarak, “Si..Sibel bu.. Sekreterim.” Karım “Salak!” dedi birden ayağa kalkıp sinirlenerek, “Benim adım ‘Sevgi!’ aptal..!”

İnternet

Uzun zamandır ‘Nadya’ diye bir kızla internet aracılığı ile ‘chat’leşiyoruz.. Geçen hafta bana bir park adresi verdi, “Buluşalım” dedi, “Gece yarısı gel, ağaçların altında biraz yaramazlık yaparız.” Heyecanla saat gece yarısına gelirken o parka gittim, 4 tane kar maskeli iri yarı adam ellerinde beyzbol sopaları ile söylediği yerde üzerime atladı, kırılmadık kemiğim kalmadı, arabamı ve cüzdanımı da alıp gittiler.. Hastaneden çıktığımdan beri Nadya’ya ulaşmaya çalışıyorum ama bir tek e-mailime bile cevap vermedi.. Acaba aynı çete ona da zarar verdi mi?.. Meraktan öleceğim yahu..!

Sapık

Birlikte yaşadığım kız arkadaşımla beraber semtimizdeki cafeye gittik, içeri girer girmez bütün herkes hep bir ağızdan bana “Sapık.. Sapık.” diye bağırmaya başladı. Sanırım ben 50, sevgilim 21 yaşında diye. Beraberliğimizin 10. Yıl kutlaması berbat oldu tabii..

Hikaye aynı da

2 dertli tekstil patronu öğle yemeğinde buluşmuşlar, birincisi “Geçen hafta hayatımın en kötü haftasıydı” demiş, “Karımla tatile gittik, kredi kartımdan binlerce lira harcadı, İstanbul’a döndük bacanağım milyonlarımı alıp kaçmış, bütün bunların üzerine pazartesi sabahı işe bir geldim ki oğlum baş modelimle masamın üzerinde aşk yapıyor.” Diğeri “Kötü hafta dediğin bu mu?” demiş “Benimki daha berbat.. Karımla tatile gittik, karım kredi kartımı patlattı adeta, döndüğümüzde bir baktım bacanağım bütün banka hesabımı üzerine geçirmiş, her şeyden önemlisi pazartesi sabahı işe bir gittim ki bizim oğlan mağazanın baş modeliyle masamın üzerinde o vaziyette.” Birincisi “Nesi farklı ki bunun?” demiş şaşırarak, “Benim olayın aynısı işte?” Of çeken diğeri “Saçmalama” demiş “Benim sadece erkek konfeksiyonu üzerine çalıştığımı unuttun galiba..!”

Yapma ölürsün

Doktorum “Aşk yapmaya devam edersem bir hafta içinde ölebileceğimi söyledi” demiş adam. “Aa?” diye şaşırmış arkadaşı, “Neden böyle dedi ki?” Adam “Yok.. Yok.. Doktor haklı kardeşim” demiş “Kaç aydır onun karısı ile çıkıyorum ya ondan..!”

Çim biçme makinası

Temel’in işe girdiği mağazanın müdürü ilk gün “Politikamız ne olursa olsun malı başka malla satmaktır” demiş. O sırada içeriye giren adam çim tohumu isteyince “Bakın size ne demek istediğimi göstereyim” demiş ve adamın yanına giderek “Çim biçme makineniz yok değil mi?” diye sormuş, müşteri şaşkın bir şekilde bakınca devam etmiş “Tohumu ekeceksiniz, büyüyünce de onu kesmek için bir makineye ihtiyacınız olacak değil mi?” Müşteri de tohumlarla birlikte makineyi de satın alıp çıkmış mağazadan. “Hmm, anladım” demiş Temel ve o sırada dükkana giren müşterinin yanına gidip “Size nasıl yardımcı olabilirim?” diye sormuş. “Eşim için ‘Kadın Ped’i alacağım” demiş adam. “Tamam” demiş Temel o reyona doğru yürürken ve hemen sormuş “Çim biçme makineniz yok değil mi?” diye. Müşteri şaşırmış, mağaza müdürünün suratı düşmüş, Temel devam etmiş, “Hafta sonunuzun içine edildiğine göre sanırım hırsınızı çimlerden alırsınız diye düşünmüştüm!”

Anlaşma

Adam köpeğini gezdirirken hayvan elinden kurtulup kaçmış, bahçenin birine girerek orada oturan bir kadını ısırmış. Acı içinde evine kaçan kadın köpek ve arkasında koşuşturan sahibinin ‘icabına bakması için’ kocasına haber vermiş, kadının kocası bahçeye inince telaşlanan köpeğin sahibi “Bu işi parayla çözsek?” demiş titreyerek, “50 liraya ne dersiniz?” Koca bir müddet düşünmüş, “Tamam” demiş cebinden cüzdanını çıkartırken, “Ama haftaya aynı gün yine saldırtacaksınız o şartla tamam mı?”

Hep böyle olsun

Uzun bir aşk sonrası kız “Aşkım” demiş, “Evlendikten sonra da beni böyle sımsıcacık sevecek misin?” Delikanlı “Mmmm” demiş “Hiç şüphen olmasın tatlımÖ Evli kadınlardan acayip hoşlanırım..!”

Çocukla dans

Okulun “Kuru fasulye Günü”nde 1. Sınıf öğrencisi son sınıftaki bir kızı dansa kaldırmış “Hıh!” demiş kız “Çocukla dans edemem doğrusu!” Oğlan “Ooo, özür dilerim” demiş “İnanın hamile olduğunuzu fark etmemiştim..!”

Basit tahmin

Adam bara girip oturunca barmen “Ne içersiniz?” diye sormuş. “Teşekkür ederim, bir şey içmem” diye cevap vermiş adam, “Bir kere içtim hiç hoşuma gitmedi, daha da ağzıma koymadım.” Barmen “O zaman size bir sigara armağan edeyim?” demiş barmen. “İçmiyorum sağ olun.. Bir kere denedim, ama beğenmedim, içemiyorum.” Barmen “O zaman sizinle bilardo oynayacak birini bulalım?” diye ısrar etmiş. “Yok” demiş adam, “Bir kere oynamıştım, sarmadı.. İşin aslı buraya oğlumla buluşmaya geldim.” Barmen bu kez “Bakın tahmin edeyim, o sizin tek çocuğunuz değil mi?” demiş. “Evet? Nereden bildiniz?” Barmen gülmüş “Eh işte” demiş dişlerini sıkarak, “Sadece basit bir tahmin işte..!”

*****


Gani Yıldız’dan

Hükümete Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yetkisi veren kanunun iptali görüşmesinde oylar eşit çıkınca Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın oyu kanunun iptalini engellemiş. Kısacası, iktidarın “KHK”larının “HK”sı Haşim Kılıç desek?

***


Yeni yılda vergi zamları yüzde 10’u geçecekmiş. Bu, işin zam kısmı, kim bilir “güncellemeler” ile yüzde kaça çıkacak!

***


CHP Milletvekili Rıza Türmen, yeni anayasanın tamamen iktidara ait olacağı yönündeki eleştiriler için, “Biz tango yapmak istiyoruz, iktidar da isterse ortaya güzel bir dans çıkar!” demiş. Siyaset biraz da “kıvırma sanatı” olduğu için tango beklentisi boşa çıkabilir Sayın Vekil!

***


Cezaevindeki gazeteciler, Terörle Mücadele Yasası’ndan dolayı tutukluymuş. Peki gazetecinin “teröristliği” nasıl olur? Yaptığı bir haber ya da yazdığı bir kitap “bomba gibiyse” pekâlâ olur!

***


Kültür ve Turizm Bakanı Günay, “Biz Cumhuriyet Bayramı’nı içimizden büyük bir coşkuyla kutladık!” demiş. Demek ki bazı siyasetçilerimiz yeterince şeffaf değil. Zira içlerindeki bu coşkuyu görmekte zorluk çektik!

***


Kış geliyor; gündüzler kısalıyor. Yaz geliyor; geceler kısalıyor. Mevsimler gelip geçiyor ama uzun tutukluluk süreleri kısalmak bilmiyor!

***


Bakan Nihat Ergün, “Van depremi milattır. Hasarlı binaları yıkacağız. İlk kazma Adapazarı’na vurulacak!” demiş. Umarız verilen sözlerin gereği yapılır da, kazmanın ilk vurulduğu yer yine bir enkaz olmaz!

Kurban Bayramınız kutlu olsun

Can Ataklı
Vatan
06.11.2011

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)