CHP, 3 davayı yakın takibe aldı


CHP, Ergenekon, Balyoz ve Oda TV davalarını yakın takibe aldı. Oluşturulan üç heyet içinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmış milletvekilleri de bulunuyor.

CHP Grubu, kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Ergenekon, Balyoz ve Oda TV davalarını yakından izleme kararı aldı. Edinilen bilgiye göre üç davayı da izlemek için milletvekillerinden oluşturulan üç ayrı heyet kuruldu. Buna göre CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Milletvekili Sinan Aygün, İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz Ergenekon davasını izleyecek. İstanbul Milletvekilleri Umut Oran, Nur Serter ve Ali Özgündüz Balyoz davasını; İstanbul Milletvekilleri Oktay Ekşi, Melda Onur ile Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ise Oda TV davasını yakından takip edecek.

Ergenekon Davasını izleyecek milletvekilleri arasında bulunan Ercan Cengiz, Balyoz Davasını izleyecek olan Ali Özgündüz ve Oda TV davasını izleyecek İlhan Cihaner milletvekili olmadan önce Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmış milletvekilleriydi.

Ergenekon Davasını izleyecek heyette olan CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak bir süre tutuklu kalmıştı.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)