İşsiz sayısı % 60 arttı

Veli Ağbaba: Türkiye her geçen gün biraz daha uçurumun kenarına yaklaşmakta.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba AKP hükümeti’nin yandaş medyanın da desteği ile ekonomide yalancı bahar havası estirdiğini belirterek “Türkiye her geçen gün biraz daha uçurumun kenarına yaklaşmaktadır” dedi.

HER 2 DAKİKADA 1 KİŞİ İCRALIK OLUYOR

Ağbaba “Yapılan araştırmalara göre Türkiye faiz ödemeleri, dış ticaret açığı ve cari açık konusunda her geçen gün daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalmaktadır. AKP’nin övünerek bahsettiği Türkiye Ekonomisinde her dakika iki senet protesto edilmekte, bir kredi kartı sahibi borç batağına düşmekte, 2 çekin arkası yazılarak karşılıksız çıkmakta ve her iki dakikada 1 vatandaşımız kredi borcunu ödeyemeyerek icralık olmaktadır” ifadelerine yer verdi.

7 AYDA 8 BİN İŞSİZ ARTTI

CHP Milletvekili Veli Ağbaba “İŞKUR’un açıkladığı rakamlara göre Mart ayı sonunda 14.802 olan işsiz sayısı , Ekim ayı sonunda 23.462’ye çıktı. Yani 7 ayda Malatya’da ki resmi işsiz sayısı 8.660 kişi artı. İŞKUR’a kayıtlı olmayanlar da eklendiğinde Malatya’nın içinde bulunduğu içler acısı durum daha net görülecektir. AKP’nin başarısı nerede? Başbakan ve AKP Hükümetinin bakanları Avrupa’nın en iyi ekonomisine sahip olduğumuzu dillendiriyorlar. Onların çocukları, hısım ahbaplarının cepleri dolu. Türkiye’nin her yerinde ihaleler alıyorlar; her geçen gün biraz daha zenginleşiyorlar. Onlar; yandaşlarının durumuyla, Anadolu’nun yoksul halkının durumunu karıştırıyorlar. Halkımızı boş laflarla kandırıyorlar.” dedi.

KAYBEDEN ŞEHİR MALATYA

Ağbaba “AKP İktidarı boyunca Malatya hep kaybeden bir şehir olmuştur. 2003’ten beri Sümerbank Fabrikası, Tekel Sigara Fabrikası, Hal binası satılan, Şeker Fabrikası satılmak istenen Malatya, kan kaybetmekte, binlerce işçisini sokaklara terk etmektedir. İşsizlik, yoksulluk ve gelir adaletsizliği ile baş edemeyen iktidar sürekli gündem değiştirerek vatandaşı oyalamayı bırakmalı, bir an önce bu kötü gidişe dur demelidir” ifadelerine yer verdi.

Haberinyeri
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)