İtalya'da tekne faciası: Onlarca göçmen kayıp


İtalya'da kaçak göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucunda 3 kişi öldü, onlarca kayıp var. İtalyan basınına yansıyan haberlerde, göçmenleri taşıyan teknenin 5 gün önce Türkiye'den yola çıktığı iddia ediliyor.

Afganistan, Irak, Pakistan, Bangladeş kökenli 60'tan fazla kaçak göçmeni taşıyan 12 metrelik bir yelkenlinin, dün akşam saatlerinde İtalya'nın güneydoğusundaki Brindisi kenti açıklarında alabora olması üzerine ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca göçmenin de kayıp olduğu kaydedildi. Hayatını kaybeden göçmenlerin milliyetlerinin henüz belli olmadığı gelen haberler arasında yer aldı.

Yerel yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ederken, şu ana kadar 41 kişinin kurtarıldığını, bunlardan 33'ünün durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kurtarılanların hepsinin erkek olduğu ve aralarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu ifade edildi.

Arama-kurtarma çalışmalarının kötü hava koşullarına rağmen geceden beri devam ettiği bölgede, çok sayıda helikopterin de görev yaptığı bildirildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, göçmenleri taşıyan teknenin 5 gün önce Türkiye'den yola çıktığı ifade edilirken, ''SKY TG 24'' kanalında, teknenin henüz tam olarak nereden yola çıktığının bilinmediğini aktarıldı.

Brindisi kentinin dahil olduğu Puglia Bölgesi Yönetimi Başkanı Nichi Vendola da açlıktan, yoksulluktan ve savaşlardan kaçan mültecilerin trajedileriyle daha fazla yaşanamayacağını belirterek, insanları kucaklayıcı politikalara ihtiyaç olduğu yorumunu yaptı.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)