Kanada, 29 Ekimi Türk Cumhuriyet günü olarak kutlayacağını ilan etti

Kanada'dan Türkiye'ye anlamlı jest!

Kanada'nın başkenti Ottawa belediye başkanından anlamlı jest...

Türk kamuoyunda Ermenilerle yaptığı destekle bilinen Kanada bir ilke imza atarak, Türklere anlamlı bir jest yaptı. Ottowa belediyesi bundan böyle 29 Ekimi Türk Cumhuriyet günü olarak kutlayacağını ilan etti.

29 Ekim Cumhuriyet bayramının kutlanması Türkiye içindeki bazı siyasi partiler açısından lüzumsuz bulunurken, Kanada'nın başkenti Ottawa belediye başkanı 29 Ekimi Türk Cumhuriyet günü olarak kutlayacaklarını açıklaması Amerika kıtasında yaşayan Türkler arasında sevinçle karşılandı.

Resmi bir açıklama ile Belediye başkanı Jim Watson imzası ile duyurulan kararda Türkiye ve Türkler hakkında çok olumlu ifadelere yer verildi.

İngilizce ve Fransızca olarak açıklanan kararda aynen şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Müslüman dünyasında laik bir demokrasi 29 Ekim 1923 Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edildiği gündür; ve Türkiye, Müslüman dünyasında bir laik demokrasidir ve uluslar arası alanda gösterdiği çaba ile barış, refah ve istikrar için kritik bir rol oynamıştır.

Türkiye aynı zamanda NATO ve Avrupa Konseyine üye olarak Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası olmuş ve Avrupa Birliğine üyeliği işlemimi sürmektedir ve Ottawa'daki Türk kökenli Kanadalılar paylaştıkları kendi zengin kültürel mirasları ve gösterdikleri iyi vatandaş sorumlulukları yoluyla toplumumuzun eğitim, kültürel, ekonomik ve sivil gelişmesinde önemli rol oynamışlardır ve Tüm Türkler ve Türk kökenli Kanadalılar Türk Cumhuriyet Bayramını kutlamaktadır.

Bu sebeple ben, Ottawa Belediyesi Başkanı, Jim Watson Ottawa Şehrinde 29 Ekim 2011'i Türk Cumhuriyet Günü ilan ediyorum"

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)