Kılıçdaroğlu, AB'ye seslendi: Sözünü tut

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs konusunda tek yürek. Buranın bağımsızlığını savunuyor" derken, Rumların doğal gaz ve petrol aramalarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, AB'den, Kıbrıslı Türklere verdiği sözü yerine getirmesini istedi.

KKTC'nin 28. kuruluş yıldönümü kutlamaları için adada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lefkoşa'daki törenin iptal edilmesi nedeniyle tören alanından ayrılırken Kıbrıs gazileriyle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.


'Kararlı, sabırlı davranmak gerek'

Kılıçdaroğlu, Kıbrıs sorununun çözülmesi için kararlı, sabırlı davranmak gerektiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs konusunda tek yürek. Buranın bağımsızlığını savunuyor. Uluslararası arenada Kıbrıs'ın daha etkin bir konuma gelmesi, haklarının verilmesi için çaba harcıyor" dedi.

Brüksel'e her gidişinde Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün yürürlüğe girmesini, bu konuda AB'nin Kıbrıslı Türklere söz verdiğini ve bu sözünün de yerine getirilmesi gerektiğini ısrarla söylediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kaydetti: "Ama işi biraz zamana yayıyorlar. Buradan onlara tekrar sesleniyorum, KKTC'den Referandum sonrasında eğer Kuzey Kıbrıs'taki yurttaşlar evet oyu verirlerse onları tanıyacağız, doğrudan ticaret ilişkilerini sürdüreceğiz demişlerdi. Buradan evet oyu çıkmıştır. O zaman verdikleri sözü yerine getirmesi gereken AB yetkililerinin sözlerinin arkasında durmasını istiyorum."

CHP lideri, Güney Kıbrıs'ın izlediği politikayı nasıl değerlendirdiği sorusuna ise, "Doğru bulmuyorum özellikle doğal gaz ve petrol arama konusunda" yanıtını verdi.



Kılıçdaroğlu, Bakan Atalay ve AKP'li Uslu'nun bulunduğu davete gitmedi

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak üzere eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte KKTC'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türk Büyükelçiliğince verilen resmi davete katılmaması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile AKP'li TBMM İdare Amiri Salim Uslu'nun da davetli olduğu Türk Büyükelçiliği'ndeki programa katılmazken KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün verdiği öğle yemeğine gitmeyi tercih etti.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı Deniz Feneri soruşturmasında "köstebek" iddiasıyla suçlamış, AKP'li TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise CHP Milletvekili Kamer Genç'i tartaklayarak kürsüden indirmişti.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)