Nazlıcan Özkan, "Böyle bir hukuktan utanıyorum!"

‘Babam içeri girdiğinde 15’tim şimdi 19’umdayım’

Haberal, Balbay ve Tuncay Özkan’ın yakınlarıyla basın toplantısı yaptı. Özkan’ın kızı Nazlı haykırdı: Babam alındığında 15’tim şimdi 19’um. Suçlama yokken babamla bu kadar ayrı bırakılmamız hangi hukukta var? Bu hukuktan utanıyorum
ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, “Ergenekon” davası kapsamında tutuklu bulunan Mehmet Haberal’ın kardeşi Ali Haberal, Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan, Mustafa Balbay’ın kardeşi Suat Balbay ve CHP’nin bazı hukukçu milletvekillerinin de katılımıyla TBMM’de basın toplantısı düzenledi. “Hukukun bu kadar çiğnendiği bir başka dönem yaşandığını hatırlamıyorum” diyen Tarhan, söz konusu dava kapsamında ortaya çıkan uygulamaların anti-demokratik olduğunu ileri sürdü.

Tutukluluların listesine, “baskılarla darmadağın edilmiş aileleri de eklemek gerektiğini” ifade eden Tarhan, “Bir kez bile demokrasi kitabını okumayanların Ortadoğu’ya demokrasi dersi vermelerini hayretle izliyoruz. Bu zorbalığın, zulmün sona ermesi için anayasa ya da yasa değişikliğine gerek yoktur” dedi.

Ayıp kalksın

Ali Haberal, kardeşinin sadece ülkesine hizmet etmeye çalışan bir bilimadamı olduğunu savunarak, “Tıp alanında birçok ilke imza atan kardeşim tutuklu bulunuyor. Ömrü ameliyathanelerde geçen biri, ‘örgüt kurma’ suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Biz ‘tutukluluk kaldırılsın’ derken, ‘yargılanmasınlar’ demiyoruz. AB normlarının getirilmesini istiyoruz. Bu ayıp ortadan kaldırılsın” dedi.

Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan da babası tutuklandığında 15 yaşında olduğunu anımsatarak, “Bugün 19 yaşındayım. Hiçbir suçlama yokken babamla bu kadar zaman ayrı bırakılmamız hukukun neresinde var? Böyle bir hukuktan utanıyorum. Günlerdir tecrit hücresinde tutulan babam, ne bir siyasi ne de hukuki mücadele verebiliyor. Sadece yaşam mücadelesi veriyor” şeklinde konuştu.

Suat Balbay ise “iktidarın yıllardır ’seçmen iradesi’ lafını ağzından düşürmediğini ancak bir türlü bunun gereğini yapmadığını” söyledi. Deniz Feneri e.V soruşturması çerçevesinde tutuklu bulunanlara uygulanan kararın, kendileri için de uygulanması talebinde bulunan Balbay, “Artık Silivri’de hukuk bitti. Bu sorunu Meclisin çözmesini bekliyoruz. Özellikle iktidardan somut adımlar bekliyoruz” dedi.

Mutabakat zaptı

Bir gazetecinin, “imzalanan mutabakatın uygulamasının ne aşamada olduğunu” sorusuna Süheyl Batum, “Mutabakat zaptına iktidarın uymadığını çok açıklıkla görüyoruz. Yargılamanın devam ederken tutuklamamanın olmaması veya var ise çok somut bir şekilde bunun belirtilmesi sorununa bugün dikkat çekmek istiyoruz. O zapta, ’milletvekillerinin açıkça parlamentoda olması gerektiği” vurgulanırken, bugün buna uyulmuyor” yanıtını verdi.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)