Nihai çarpışma yakın


İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, NATO’nun saldırmak için can attığını savundu

‘Nihai çarpışma yakın’

“Batılı ülkelerin, İran’ı vurmak için tüm güçlerini seferber ettiğini” söyleyen Ahmedinejad, “Durum normal değil. Elbette bu çarpışma ille de askeri yöntemlerle olmayabilir, siyasi ve başka yöntemler de olabilir” dedi.
İran’a yönelik başta İsrail olmak üzere çeşitli ülkelerden yapılan saldırı tehditleri artarken İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, durumun normal olmadığını ve Batı ile İran arasında nihai çarpışma anının yakın olduğunu savundu.

Ahmedinejad’ın açıklamaları, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in önceki gün, uluslararası camianın İran’ın nükleer programı ile ilgili sorunu diplomatik çabalar yerine askeri harekât yaparak çözme yoluna daha yakın olduğu yönündeki sözlerinin ardından geldi. Resmi İran gazetesinin haberine göre, kendi taraftarlarına hitaben seslenen Ahmedinejad, “Batılı ülkelerin, İran’ı vurmak ve işi bitirmek için tüm güçlerini seferber ettiğini” söyledi. Ahmedinejad, “NATO’nun İran’a saldırmak için can attığı gün gibi aydındır. Durum normal değil, son çarpışma anına yaklaşıyoruz. Elbette bu çarpışma ille de askeri yöntemlerle olmayabilir, siyasi ve başka yöntemler de olabilir. Eğer gafil olursak 500 yıl ayağa kalkamayacağımız bir darbe alırız” diye konuştu.

BM’ye bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, İran’ın nükleer programıyla ilgili bazı gizli bilgileri gelecek hafta açıklayabileceğini duyurdu. Verilerin, İran’ın bir nükleer savaş başlığına ait bilgisayar modelleri ürettiği iddiasına ilişkin olabileceği savunulurken bu iddia İran tarafından yalanlandı. Bu arada CNN televizyonuna konuşan ABD’li askeri bir yetkili İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırı yapacağına ilişkin kaygılarının arttığını söyledi.

Kemalistler
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)