Öyle şeyler söyledi ki..


Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) düzenlenen, 'Kadına Yönelik Şiddet' konulu seminere üniversite öğrencisi H.K'nin isyanı damgasını vurdu.

Kendisine tacizde bulunan 18 yaşından küçük bir kişiyi şikayet için gittiğinde polisin, "Yaşı küçük olduğu için şikayet etsen de hiçbir şey olmayacak. Boşuna mahkemelere gidip geleceksin, boşver" dediğini ileri süren genç kız, ''Karakola gittiğim zaman hiçbir şeyin fark etmeyeceğini artık biliyorum. Kadınlar sokakta 'etek giydim, acaba suçlu muyum' diyerek yürüyorlar. Ben o dönem karakola cinsel taciz ve cana kasten öldürülme durumuyla gittim ancak karşıma çıkan polisin tutumu benim bu ülkede güvenli olmadığımı gösterir'' dedi.

H.K'nin ağlayarak sözlerini tamamlamasının ardından Doç. Dr. Atik, şunları kaydetti:
''Bu konuyla ilgili yasal ve yeni düzenlemeler yapılıyor. Özellikle kadın polislerin bu tür davalar ve olaylarla ilgili şikayetleri alması, dosya hazırlaması ve bu dosyaların mutlaka takip edilmesi yönünde de bir takım tedbirler var. Bu tür olaya maruz kalmanız çok üzücü, anlatmak ve ifade etmek sizin için çok kolay olmadı. Tabii ki yasalarda eksikliler var ama vazgeçmemek lazım. İnsanlar vazgeçtiği sürece bu böyle devam edecektir.''

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)